Ferden mot New Orleans / New Orleans

Da vi var ferdig med flotte Graceland, gikk ferden videre mot New Orleans. Vi valgte å dra videre uten å se nærmere på sentrum av Memphis. Det var i rushtiden. Og vi har et ganske hard tidskjema og forholde oss til. Vi kunne prioritert annerledes, og brukt tid Memphis, tatt Intertsate 55 mot New Orleans. Men siden Intertstaten ikke er så interessant, og Highway 61 går langs Mississippi elven, falt valget på denne.

Vi dro innom en koselig liten by med navn Vicksburg. Her fikk vi se litt av elven. Det lå en stor båt der, som var et Casino. Vi var der ganske tidlig, så det ble ikke noe gambling på oss.
Denne byen inneholder også huset hvor de første flaskene med Coca Cola ble tappet. Det var nå et museum. Vi stakk en kjapp tur innom og så. Vi dro gjennom Port Gibson, som var hjemmebyen til han som starta Coca Cola Company (husker ikke navnet på han). Vi dro så mot Interstate 55 igjen, videre mot New Orleans.

Midt i ødemarken mellom Highway 61 og Interstate 55, begynte det å bli tomt for bensin. Det ble nesten litt panikk-stemning da reservelampa lyste, og ingenting i sikte. GPSén viste en liten by, Roxio, 3 mil unna. Så det bremset panikken litt. Men det ble noe å prate om ja 🙂

Da vi nærmet oss New Orleans begynte sumpen å vise seg på alle kanter. Kult syn. Sump, vann, gamle trær rundt deg på alle kanter. Og Interstaten går midt i sumpen, som store betongklosser lagt oppe på svære betongpåler. Rett og slett som kilometer-lange bruer. Mye av motorveiene vi har kjørt på er bygd opp slikt. Og er det ikke plass til mere vei i bredden, bygger de veiene over hverandre, på betongpåler. Ganske fasinerende hvordan de bygger veier i USA.

Vi dro ut i den kjente Burbon Street og spiste og tok noen øl. Vi fant en bra restaurrant. Maten var meget god, men her snakker i norske priser ++. Samme var det med ølen på alle stedene i Burbon Street. Faktisk kostet en flakse med øl 6-7 dollar. Burbon Street var fyllt med diskotek, pubber og spisesteder. Alle med sine egne innkastere, og høy dunkemusikk fra alle kanter. Ikke noe negativt med dette, men hvor ble det av alle Jazzbulene 🙂 Kan si at New Orleans har gått fra å være en Jazz-musikk by, til å bli “syden” for Amerikanske turister. Men vi fant en av de visstnok beste Jazzbulene der allikevel. Het Fritzelsjazz. Artig å få med seg en skikkelig Jazzbule i New Orleans. Pianisten i kveldens band, hadde jobbet som musiker for Walt Disney i 25 år. Var nok pensjonist nå.







Dagen etter dro vi på tur i sumpen. Vi betalte en masse dollars for en tur med en hurtiggående sump-båt. Litt “morro”kjøring først. Så fikk vi fikk se alligator. Nå må det sies at det var jævla kaldt når vi tok denne turen, og alligatoren går i hi. Så vi fikk bare se små alligatorer. Var veldig artig tur. Legger ut noen bilder av sumpen.





Neste gang… Houston, Nasa, Kysten langs Mexico-gulfen… Og en stopp av Texas State Trooper (de kødder du bare ikke med :))…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.