Gallup til Grand Canyon, de store hull dagene.

OPPDATERT MED BILDER

Yo !

Han der duden vi møtte i Gallup var republikaner,konservativ, religiøs og kapitalist.. Jeg velger å sitere Ford Fairlane: “Its like mastrubating with a cheesecutter, slightly amuseing, but mostly painfull” hah!… syke syke mannen…

Rett over grensa til Arizona så kjørte vi inn i Apache reservatet på jakt etter et hull i et fjell. Kjørte rundt i evigheter uten å finne no hull, men jeg fikk snakka med en indianer som viste meg i feil retning iallefall. Tok bilde av noen andre store fjell, så jeg skal fikse et hull i et av dem på photoshop når jeg kommer hjem.
Ellers så var Apache land veldig kult, veldig rent å pent og ikke så mye slum følelese som man har fått litt av på andre reservater. Dette er vel også et av de absolutt største, som strekker seg langt innover Grand Canyon.



Ut av Apache land og mot Winslow. Han kapitalist kompisen vår hadde jo iallefall gitt meg bra tips på hva som måtte gjøres i Winslow.
Så her er bilde av meg ..”..standing on a corner in Winslow Arizona..” .. Noen som tar den eller ? 😀

Lonely Planet boka fortalte om et prima hull sør for Winslow, så siden vi ennå var litt oppbrakte av mangelen på hull i fjell hos Apachene så tok vi en liten avstikker mot et meteor krater rett nedenfor Winslow. Dette er visst et at de best bevarte i landet og temmelig svære greier.


Så var det videre mot Grand Canyon, førsteklasses hull. Vi tok av rett før Flagstaff og kjørte opp slik at vi traff sør kanten på øst siden. Turen langs kanten vi kjørte gikk på et par timer, der det var lagt opp til flere utkikksposter..veldig flotte greier. Massivt.. Så måtte en jo treffe nordmenn til slutt, å selvfølgelig sørlendinger.. Lyngdøler. Siste jeg trudde jeg skulle høre når jeg sto å så ned i avgrunnen var skikkelig lyngdølsdialekt. :)..





Grand Canyon ligger utrolig mye høyere oppe enn jeg trodde, og enkelte plasser lå det ennå snø inne i skogen. Dyrelivet var visst også stort der oppe, vi så kun en coyote… Vi så foreksempel ikke ville kalkuner, som dem reklamerte for.. ville!…kalkuner!.. HAH!

Stoppet opp i Flagstaff etter Canyon turen for et par pils å pizza på er mikro bryggeri. Igjen, så ligger også denne byen temmelig høyt. Så det er ikke snakk om tskjorte være. Ble et par pils på meg og Lars.. Tom var sjåffis å måtte holde ut med to små fulle passasjerer som bare snakka piss fra Flagstaff til Ash Fork.. (det var høyden og all gåinga sin feil at vi ikke takla dem der to pilsene). Hadde det passet litt bedre på tiden hadde vi nok kansje brukt litt mer tid i Flagstaff, virket som en flott by. Er visst no universitet der, så det er masse uteplasser og godt med liv.

Vi tok av interstaten dagen etterpå for å kjøre en større bit av den gamle Route66 fra Seligman, via Peach Springs, til Kingman. Her var det også mere hull å se, eller huler nede ved foten av grand canyon. Foruten en utrolig flott strekning av Route66, kansje den aller beste på hele turen. Var innom 3-4 småsteder langs veien å tok en kaffe å kjøpte tskjorter. Veldig fin strekning! Spesielt småplassene Huxton og Hackberry, som selvfølgelig må leve på turisme rundt route 66 men allikevell har klart å gjøre det til en veldig u-turistete(TM) plass.








Så tok vi veien videre opp mot Hoover Dam som deler Arixona og Nevada. Her var det massivt med køer, da dem driver å bygger om hele veistrekningen her. Men vi kom oss nå frem til slutt og tok en tur opp på utsiktstårnet å fikk se ned hele demningen. Den var vel faktisk litt mindre enn av vi hadde forventet, men nå hadde vi brukt 3 dager på se på canyons og craters.. Men absolutt verdt turen!!!



Dem sier man kan få en sånn to-flat-sickness når en kjører gjennom vest siden av statene. Det er til tider helt flatt, å veien bare forstetter uendelig. Arizona hadde mye av dette, selv om vi her iallefall hadde litt fjell og se på samt en og annen sving. Nevada derimot….

Pengeforbruk i Las Vegas og massivt med rett-frem kjøring neste !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.