Breakdown 2. Directors Cut!

It started with 4 guys who went to the USA for the road trip of a lifetime. 4 rental Harley-Davison, 3 weeks on the open roads of Florida. After some glory days along the coasts, they come by this small town in the middle of the woods, north in Florida. One Harley had a flat tire, and we stop by the local auto repair shop. Asked if they had a tire for the MC. They could get it for tomorrow. So the 4 guys headed for the local Motel, to spend the night.

After some unpacking they went for the local bar, for some beer. Something did not feel right with this town, and then all hell broke loose…

Rated R – For Restricted.

Vel dette er nok plottet mange b-skrekkfilmer har hatt som utgangspunkt. Heldigvis går det litt bedre i virkeligheten.

Dette er turen: Daytona Beach – St Augustine – Starke

Vi startet å kjøre fra Daytona Beach litt senere enn vanlig, da vi hadde brukt kvelden i går på pub. Så vi rullet vel rundt klokken 12. Da tok vi A1A opp til St. Augustine som skal være en av de eldste byene i USA. Altså fra 1565. I europeisk målestokk er jo dette splitter nytt. Men men… Byen bydde på en eldgammel handlegate, og mye museum. De vet hvordan man skal tiltrekke turister i dette landet. Må ci at jeg likte oppholdet i denne byen, da det er gøy med eldgammel (øh nyere) historie.

Turen gikk så videre vestover, da vi nå for alvor skal sette turen mot New Orleans. Vi kom til Starke. Der begynte plutselig sykkelen min og lage mye rare lyder. Og jeg slapp gass, og bremset helt ned ved veikanten. Hørtes ut som det var motorhavari egentlig. Sykkelen vagget som bare det da jeg skulle prøve den litt ut igjen. Skjønte kjapt at jeg stod der med et stykk bak-dekk med lite luft. Så tanken var hvor langt jeg kunne komme på den luften jeg hadde. Og det var til en bensinstasjon i Starke. Så fikk jeg kontakt med de andre, og vi møttes der.

Over til Starke. Her har de 1 av 3 fengsler i Florida som har døds-celle, og de utfører dødsdom her. Ellers er militæret her. Mange av innbyggerne er enten soldater eller eks-soldater i den Amerikanske hæren. Det er også et drag race miljø her. Ellers en typisk rolig liten Amerikansk by.

Over til Breakdown 2. Etter at vi Alle møttes på den lokale benser’n, prøvde vi forgjeves  noen forsøk med luft og dekk på boks, for å komme oss videre. Dekket var rett og slett av felgen, og lot seg ikke fikse uten verktøy. Så satte vi igjen min sykkel, stakk for å se etter motell. Vi fant først et bil/dekk-verksted. Det var fortsatt folk der, selv om den var etter stengetid. Så var det bare å prøve så godt vi kunne å be de fikse sykkelen. Det ble avtalt at vi må se nærmere på dette dagen etter.

På kvelden ble det Pizza Hut. Skare har jo et kjent uttrykk som sier: Pizza… det er overtidsmat, så ble pasta på han, og Pizza på resten. Så sjekket jeg og Trond den lokale puben, kalt Whisky River Saloon. Harry navn, og faktisk et veldig kult sted. Ble 1. glass med øl, og motell ganske så tidlig.

Dagen etter begynte jakten på nytt dekk, mye fram og tilbake med utleiefirmaet og den lokale dekksjappa. Til slutt ordnet de et dekk, fikk satt det på, og Eaglerider betalte regningen. Glad vi kastet oss på en god forsikring denne gangen J

Breakdown 2 endte altså ikke som filmer som The Texas Chain Saw Massacre og Deliverance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.