Manchester, Mission Completed !

Yes, da var tiden inne, 2 timer togtur til Manchester å siste Motorhead konsert i Novemeber (vi har jo selvfølgelig biletter til Desember konserten i Oslo, hallo!)

Tog, taxi, innsjekk på Britannia Hotel ! Ut å jakte mat, par pils etterpå. Vi har rutinen inne nå.
Så denne her i heisen på hotellet, dem hadde flyttet bingo til klokken 21:00, pokkers greier asså. Den gratise baren gjaldt vist ikke oss, selv om vi også har hatt en lang reise.
Ble en kjapp traskerunde i Manchester før vi stakk tilbake til hotellet, i dag så var det også meldt over facebook at en gammel kollega av meg skulle på konserten i kveld, Håkon møtte opp i hotellbare for en pils før turen gikk til Apollo arenaen.
Den siste UK konserten må ha vært solid utsolgt, for det var pakket med folk inne. Dette må også ha vært en av de absolutt varmeste konsertene jeg har vært på noensinne. Herregud for en temperatur, men nå kjenner man det jo også litt på kroppen etter en såpass lang tur da. Når det er sagt så var det også en veldig kul arena da, litt samme oplegget som Hammersmith der man står i en slak oppoverbakke – helt ideelt!
Håkon!, Kjempemessig at du fikk revet deg løs fra fotballen i Stoke for litt musikk!
Samme set liste som altid !, vokalisten til UK Subs var innom en tur å sang litt på killed by death. Phil kjørte maske under solo som vanelig. Introduksjonen gikk som den pleier av bandet, Phil leverte følgende linje i går “And on stage left, the multi award winning bloke from stoke! -Lemmy Kilmister!” 🙂
Setlisten har da i all hovedsak vært dette: (det var et par show som også hadde Rock Out)
Bomber, Damage case, I know how to die, stay clean, metropolis, over the top, one night stand, the chase is better than the catch, get back in line, the one to sing the blues, orgasmatron, going to brazil, killed by death, iron fist, whorehouse blues, ace of spades, overkill
For meg så må jeg si at Going to brazil er en favoritt sammen med Orgasmatron. Men det er jo ikke en eneste sang som ikke er kul da, men noen har man jo hørt mere en andre. Trommesoloen til Mikkey er også noe å få med seg, det er nok sant somLemmy sier – the best drummer in the world!
Så, mission completed, snaue 3 uker over hele UK med bare rock n roll ! .. Gjør vi dette igjen ? Nei, ikke meget sansynlig ! .. Vært det foruten ? Ikke faen! 🙂 .. Dyrt ? Nei, ikke om du sammenlikner med de rette tinga!

Nottingham

Turen fra Southampton til Nottigham var en av de lengre togturene vi skulle ha, dette sammen med den litt shaky formen etter et par whisky med skottene dagen før, resulterte i enstemmig avgjørelse om FirstClass vogn på toget.

Oh lykke ! Borte fra bermen på coach 🙂 ..stille og rolig, store stoler med eget stort bord..strøm. I det hele tatt. Verden smilte ! Dette skulle gå bra allikevell, nå skulle jeg endelig få konsentrert meg skikkelig om å knuse vikingene som plaget med på øya i øst ( Spiller Settlers på Ipad’n, har slitt med vikingene i flere dager) … Så kom konduktøren, BritRail pass ja, jo, etter litt regning på priser ref våre BritRail pass så kom han frem til at herligheten kom på 92£ – Hver!

Det var 15 flotte minutter uansett…coach til Nottigham ! 🙂 Pokker!

Vel fremme i Nottingham så var det bort til taxi køa, vi hadde sjekket på forhånd å det var et stykke å gå mente vi. Vi drar jo rundt på koffert og bagger, så det var ikke så mye å tenke på egentlig. Men neida, taxiduden mente fast bestemt at dette var helt grei gå avstand..first left guys, down the road, keep right, go left again…mja. Ser jeg han fyren igjen så skal han lære seg noen ord på norsk gitt!

Nottigham er kjent for borgen, sheriffen og Robin Hood. De har også det som skal være Englands eldste pub, Ye Olde Trip To Jerusalem. Har var korsfarerene innom for noen øl før dem skulle ut i strid. Samme som oss da, foruten at vi ikke er på hellig krig da. 🙂

Robin Hood statue utenfor borgen, rundt statuene så er det mindre statuer av de figurene vi kjenner igjen fra historien.

Nottingham Castle:

Motorhead kjørte på 21:30, BOMBER!. Storveis, det er ennå like kult som dag 1 ! 🙂 Set listen var ikke endret, Phil kom på for gitarsoloen sin med hvit maske – noe han begynte med litt ute i touren. Bra stemning blat publikum var det også – jeg trur vi var høyere en publikummet i Southampton. Lemmy mente det var briliant iallefall 😀
Introduksjon av bandet som vanelig, Playing excelent guitar for motorhead for 27 year – Phil Campbell ! .. The best drummer in the world, Mikkey Dee !! .. And on stage left, the sheriff of nottingham himself.. Lemmy Kilmister !!
Dont forget us Nottingham, we are fuckin’ Motorhead, and we play rock n roll ! Så rett på Overkill !
Nå er det å komme seg på toget til Manchester, der Motorhead avslutter UK touren.

Southampton

Jaggu gikk vi ikke hen å kjørte tog et par timer denne dagen også, nå var det altså Southampton som var neste stoppested. 20 timer skulle vi da tilbringe i denne byen før det var ut på tur igjen.

På togstasjonen traff vi nordmenn gitt ! Vidar og Aina, dem hadde reist inn til London konserten, å hadde etter den vært på samme løp som oss.

Vidar og Aina på bilde her, de to bakerst.

Han fyren som sitter forran til venstre her hadde vi visst truffet før (husker ikke byen), tipper det kansje var Wolverhampton kansje. Han var iallefall ikke i tvil om at vi hadde stått i kebab kø sammen, å når jeg fikk refferatet på hva som ble sagt så er det nok ingen tvil.. det var garantert meg 🙂

Konserten, det var jo ikke mange overaskelser da. Det er jo da som nevnt den eksakt samme set listen som kjøres hver gang. Det eneste som har endret seg er vel at de kjørte “Rock out” på et par av de første konsertene, den har ikke vært med på de siste her.

Her har vi noen lokale helter som vi kom i prat med på arenaen. Sam, Dan og Si ! (nice meeting you guys! rock on!)

Lemmy og gutta fikk en ølflaske seilende inn på scenen under første låta “Bomber”. Da ble det brått slutt på bass spilling og en grei beskjed om at dersom det var noen som var klare til å komme opp på scenen å prøve seg så var dem hjertelig velkommne… det ble ikke mere flaskekasting iallefall 😀 .. kødder ikke med Lemmy vøtt.

Vi mista Vidar og Aina etter konserten, dem skulle inn på no afterparty grier som visstnok ikke ble helt rock n roll 🙂 .. Gikk noen sms frem og tilbake, men når noen som ikke kjenner byen skal forklare noen andre som ikke kjenner byen, veien til en pub..så.. ja. neste gang!

Firehouse endte vi opp på da, rock n roll på anlegget. Tom tok ansvar å fikset musikk på jukeboxen, jeg fikk bank av de lokale folka i flipper.. i det hele tatt, flott plass!

Vi ble sittende til stengetid sammen med to studenter som bodde i byen, Ashleigh og Mark (trur det var Mark). Vi ble kastet ut i 3 tiden… Nice talking to you Ash and Mark, hope to see you in Oslo soon 😀

Nottingham next!, skarve to konserter igjen!

Plymouth

Da er vi igang med innspurten på Motorhead Tour 2011, i dag gikk turen fra London til Plymouth. Vi gikk helt fra konseptene å valgte å ta tog denne gangen !

Plymouth ligger ved kysten, å de siste milene med tog inn mot byen er faktisk verdt turen. Været var dugende også, så man fikk sett litt på vei nedover. Vel fremme på togstasjonen så ble det taxi straka vegen til Quality Hotell.

Utsikten fra hotellet:

Her har vi ikke mange timene før vi må avgårde igjen, men vi rakk en kjapp tur innom havne området for et par pils og litt mat. Old Thistle Tavern er plassen på bildet, småsliten plass men digg ale. Vi var også innom Dolphin Inn en tur på vei tilbake til hotellet. Begge annbefalt av denne mye omtalte CAMRA app’n som vi bruker daglig.

Hotellet var strategisk booket i gåavstand til arenaen, rett ned i bakken.

Vi tipper at bandet tok seg en fest i London etter konserten, Mikkey bestemte seg for å avslutte en sang (killed by death mener jeg det var) før resten av bandet. Phil fyrte igang whorehouse blues før resten av folka var klare. osv. Lemmy dro et ordspill på Plymouth og noe rock greier som jeg rett å slett ikke fikk med meg, å når Phil introduserte Lemmy som “the biggest mouth in ply-mouth” var det mye glising å latter å se på scenen. “not one of your best Phil” kom det tørt fra 65 åringen. 😀

Dette må vel også ha vært den konserten det var minst folk, tviler på at det var utsolgt iallefall. Jeg kunne gå nesten helt frem til scenen uten for mye hassel, selv om det var den sedvanelige gjengen med galninger front-center der… Tomt var det nå uansett ikke, bra med liv, flott arena.

Noen timer på øyet nå, å så er det til Southampton i morgen for enda en ny konsert !

London

Kanseleringen i Norwich var skumle greier, var det nå slik at kansje hele turneen stl i fare? Blir det fly til gardermoen på søndag, å så jobb på mandag (oh the horrors!).

Samma det, Norwich var ikke noe blivende sted, så da var det tog som gjaldt.

I London så var det jo også flere folk som var på plass, Lars, Remi og Jens hadde landet dagen før med Motorhead bilett i lomma. Lørdag kveld, i London, med alle folka samlet…..det kommer til å gå som det pleier det 🙂

Basecamp på London Guard hotel, å hurtig opprettelse av stampub på Pride of Paddington. Mat, øl og litt nerver for om Lemmy var på track !
Konserten var på Hammersmith, er av de kuleste konsert plassene i London, dog et lite stykke i taxi. 40 pund kom det vel på, men det er en dråpe i havet på denne ferien, virkelig.
Motorhead – sold out, masse folk, biletthaier. Joa! Her blir det musikk i kveld, banna bein!,. I påvente av Bomber så var vi kjappt innom The Trout (heter den vel?), men det var for pakka med folk så det ble en liten tur for å finne øl og GT.

Konserten var selvfølgelig dritbra, den er jo som regel det, kansje ikke helt topp lyd – men nå er det vel en del ører i dette selskapet som har gått noen runder før da…så ..:)

Motorhead spiller fryktelig høyt, det er sikkert langt over noen form for anbefalt rock n roll konsert. Det er uansett en del øreplugger å se i salen, ingen av oss bruker selvfølgelig dette 🙂 :)… Eller, det finnes iallefall ingen bilde bevis på det, for å si det sånn. (må passe på øra da, dem må jo funke til Motorhead tour 2020 også)

Rock n roll! Kjøpe tskjorte, check. Så varre en syyykt (litt SRF humor der) lang taxi tur til Little Red Chilli House (ellernosånn). Skikkelig rock n roll bule, annbefales. Vi hadde dog litt issues med å slippe inn, men på forsøk to så var jeg innafor. Her var det også pakket med nordmenn, så vi fikk kapret et bord å ble stående med dem å snakke piss å drikke øl hele kvelden. Hyggelig gjeng!

Dag 2 i london var heller tøff for noen, oh pinsel og smerte!. Men lars,remig og jens kom seg til flyplassen iallefall – å ifølge facebook så kom dem seg vist også helt hjem.

Vi tok turen gjennom Hyde park, fikk jakta ned no mat å tok det i det hele tatt veldig med ro. Har en nydelig komposisjon som jeg fikk utført med iphone kameraet mitt “and i solnedgang”, skal se om jeg velger å dele det med massene å legge det ut her. Ellers så var det en utrolig fin høst dag, sol å greier – det var jo en stund siden. Hyde park er en bra traske plass, å nå har vi også lært at den stenges på kvelden. Vi har også lært at det er en lang vei å gå rundt parken, iallefall når formen ikke er helt der 🙂

Uansett, nå sitter man da på tog til Plymouth. Skal komme meg inn å rediger litt på dette inlegget når jeg får pc’n på nett på hotellet.(ipad tastatur er sånn passe kjipt å skrive mye på)