Da var turen til Påskeøya over. Vi hadde 6 veldig fine overnattinger der ute. Vi lå på et hotell midt i "byen" som Inaki Uhi, stedet er drevet av en lokal familie. Vi ble ganske godt kjent med daglig leder Alvaro. Hotellet er lite og har et veldig hjemmekoselig særpreg, vi følte oss veldig velkommne. Et veldig fint sted og bo og kan helt kalrt anbefales. Alvaro arrangerer ulike turer på øya og vi var med på en av hans turer. Veldig fin tur med levende fortellinger om historiene til øya. Alvaros bestefar hadde vært borgemester på øya og kjente naturlig nok Thor Heyerdahl. Alavro hadde også jobbet for Heyerdahl.

Dag 1 leide vi oss ATV´er og kjørte rundt, ref. Trond sin første blog fra øya. Trond forteller også litt om juleaften, som også var veldig hyggelig.

Så hadde vi et par rolige dager hvor vi slappet av og gjorde nesten ingen ting. Den nest siste dagen leide vi oss igjen ATV´er og kjørte litt rundt. Dro ut til en veldig fin strand(Anakena Beach) og slappet av der. Vi ble ellers kjent med ulike folk som var på hotellet og noen av de andre som bodde rundt. Siste kvelden brukte vi først sammen med et amerikanskt eketepar som bodde på hotellet, deretter ble vi med Alvero ut for å se på livet og møte noen av hans venner. Noen var lokale innfødte og noen jobbet og hadde jobbet på øya. Vi traff også barnebarna til en av medlemmene på Kon-Tiki (!?). En morsom og hyggelig kveld. I klassisk stil ble det ganske sent og vi fikk en lite planlagt start på dagen da vi skulle dra. ATV´er skulle leveres, kjøkken skulle ryddes og ting skulle pakkes. Men det gikk det også. Flyplassen på øya var liten med en eller to avganger i løpet av dagen og en lite stressende flyplass.

/Jens

Christmas dinner, Easter Island

We where lucky to end up with this nice group of people for cristhmas dinner. An international collection of people, from the front we have a two americans(florida), then Jens(norwegian),Dan and his mother sitting next to him (canada, toronto), opostite the Canadians we have a english couple from London and all the way at the end a couple from France.

Thanks for a great evening guys, it was fun!