Hard Rock Cafe, Bangalore

Var innom en tur på HardRock her i Bangalore – det var nice plass for de som måtte ha litt sånn hjemmlengsel. Samme greia som i resten av verden da, men uansett en utrolig hyggelig plass. Grunnen til at jeg gikk der i utgangspunktet var at et lokalt band skulle spille, jeg klarer ikke å huske navnet på dem. Men kult var det – skikkelig bra faktisk 🙂
 

Skulle bare en kjapp tur til Bangalore

Dette teamet mitt er jo lokalisert i Bangalore, jeg er da i Chandigarh – det er litt tricky men funker jo forsåvidt ok. Uansett så hadde jeg bestemt meg for å ta en tur ned å hilse på, få gjort litt jobb ting samt ta en tur på byen med de som ennå er på kontoret.
 
Stakk fra Chandigarh på onsdagen og landet etter ca 5 timer i Bangalore, det er da bortimot et direktefyl. Men det lander i Delhi og slipper på/av passasjerer, de som skal videre blir bare sittende. Flykulturen (er det et ord?) her nede er noe for seg selv, fryktelig omstendige greier – og for meg som da i utgangspunktet klarer å bli irritert og frustrert på OSL-KRS, så er dette en prøvelse 🙂 ..Det som er artigst å se på er hvor mye vann som deles ut under en 45 minutters flytur – litersvis – å det er ikke snakk om å vente på tur eller kansje drite i å be om refill nr 3 siden det er noen flere som kunne tenkt seg kaffe eller vann…. Er det ikke plass i bagasje hyllen så får de som jobber der huden full – dette må de for helvette bare se til å fikse.. 😀 .. uansett – for folk som har normalt forhold til fly så erre sikkert ikke så ille…
 
Uansett så fikk jeg to bra dager på kontoret i Bangalore, fredag var det 17 mai – så da passet det jo bra med en liten bytur. Vi gikk ut på Barbeque Nation som var en times tid kjøretur fra hotellet -(trafikken i denne byen er drøy!) – flott plass. Konseptet er at man får en egen grill som er nedfelt i bordet å så griller man sitt eget kjøtt/grønnsaker… (er det noen som ser hvor denne historien går ell ? 😀 ) … Det var skikkelig digg, reker og kylling samt en del vegetar saker som smakte bra. Så ble det seffølgelig noen øl og et par drinker, men alt i alt rolig å greit. Hjemme på hotellet ca 23:30… sov i .. ja..3-4 timer før helvette brøt løs! Jeg har vært sjuk før, jeg har også vært matforgiftet en gang før, men dette nådde helt nye høyder. Jeg spydde så kraftig at jeg måtte le mellom slagene, selvfølgelig så var samtlige andre kroppsfunksjoner i furoe. Før jeg sovnet igjen utslitt av spying så fikk jeg ringt hotellet å bedt om å bli et par dager til.. Så da ble det senga da.
 
Dette har da vært utsikten de siste dagene:
 
Jeg har fått sett litt filmer da, jeg så faktisk HELE denne nye Narnia filmen – herre min gud som den suger! 🙂 .. Mirror Mirror var mye bedre å så var jeg innom noen kule lokale kung fu filmer.
 
 

fly hjem i morgen, håper på en rolig rolig tur 🙂

Sector 18D

Gata mi, trasker opp og ned her på vei til markedet i sector18 eller for å krysse over til Sector17, leiligheten/huset ligger ett stykke ned i gata der. Det er forresten ingen apekatter i denne byen – men man skal vist ikke så langt ut før det er noen. Sammen lignet med feks Delhi så ville det her sikkert krydd av dem.
En på kontoret sa også at dem var noen ufyselige vesen som anngriper. Havner du i klammeri med apekatter så bare gå rett på den største med en gang. Vinner du over han så vil du da være lederen for den gjengen…det er jo noe å sette på CV’n..
 

Her er leiligheten min, eller huset, jeg leier da den øverste etasjen der dere ser trappene går opp på siden der. Har egen port og parkeringsplass innenfor der – men.. hakke bil vøtt 🙂 .. så .. Det er en temmelig flott leilighet med masse plass – beste med den er den svære verandaen/balkongen forran. Har noen kurvstoler stående der nå, men vurderer å kjøpe en litt større ute-sofa ting kansje.. Under meg bor han som eier huset sammen med kone (de er vel i 70-80 åra en plass). Ikke fått prata så mye med dem ennå, men virker som trivlige folk da.

 

 

Brødrister pruting!

Jeg var i Sector-19 for å handle litt, det er sånn passe i gåavstand fra leiligheten min. Men jeg vurderer å få meg en sykkel ellerno uansett – det er så sjukt varmt at det meste av matvarer kommer seg til 20-30 grader før jeg er hjemme igjen… Nå har jeg altså ikke lov til å kjøre motorsykkel her nede, dumme company policy…så det utgår da… ja.. Men sånn tråsykkel – det er vel lov 😀
 
Uansett!!!
 
Jeg må jo ha brødrister, kan jo ikke kalle det et hjem så lenge man ikke har brødrister. Så jeg svingte innom en av de utallige småbutikkene som har div kjøkken eletronikk. Men siden jeg nå har tatt tak i dette med prisen på øl ble justert etter fargen på trynet 🙂 så tenkte jeg at nå skulle jeg jaggu ikke bli skrudd på brødrister markedet heller.
 
Alt skal prutes å forhandles, sånn erre bare. Prisene på boksene å tingene er maks-tillatte pris – men det er jo ikke det man skal betale da.. Så når mannen i butikken sa at dette mesterverket av en brødrister skulle koste meg bare 1300 INR (150 ish kroner) – så svarte jeg “Not gonna happen!.. NEVER!” ..800!!.. No no no.. 1150… å så videre.. Jeg landet uansett på 1000 INR til slutt – sikkert ikke en kjempeprestasjon, men…dog 🙂
 
 
Sunflame!
 
 

Endelig leilighet !

Jeg fikk endelig beskjed om at leiligheten min var klar her på fredagen, så da var det bare å pakke sammen på jobb å komme seg til Mariott slik at jeg fikk sjekket ut.

Mariott er en veldig hyggelig plass, med masse hyggelige folk – men du herre min gud å lei jeg var av det hotellet nå. Etter at jeg fikk fullført hoved questen i Skyrim for en del dager siden (Dovahkin!!) så har det blitt temmelig monotomt… Utsjekken min fra hotellet var også litt spennende, for det var såpass mange resturanter på hotellet at jeg ikke gadd å gå ut for å spise – regningen var på flere A4 sider og gjorde et solid innhogg i økonomien. 😀 .. Så om det var mitt vidunderlige vesen eller oljekronen som trigget en “No, Mr Johnsen.. are you leaving us ?”.. Jubelen når jeg gikk ut døra var nok pgr av en eller annen cricketspiller…. hehe

Det ble leiligheten i Sector18D, house 1540, 1 floor..(send brunost og kjøttdeig!). Svære 4 roms sak med terasse, ac i alle rom og UPS utenfor. Det er så sjukt varmt her at ac’n går døgnet rundt, når (ikke hvis) strømmen går så holder ups’n lysa på men ac’n dør, å da er det ikke lenge før det blir temmelig lunt. Ellers så er det helt grei standard på bad og stue/soverom..kjøkkenet kunne vel trengt et eller annet..vet ikke hva..jeg bare annerkjenner at det er noe som sikkert kunne blitt gjort.

Sjåføren min hjalp meg med å finne butikker med sengetøy,kjøkkenutstyr og annet div man trenger. Forstod at de som har vært utstasjonert her nede før fra Norge gjerne har brukt litt tid på å finne ting med riktig farge å ting som matcher å sånn.. Totalt uinteresant! :)..15 minutter – DONE! .. Damen på sengetøy butikken syntes det var veldig morsomt med “Anything, as long as it’s not pink” og de på glass/talerken/gryte butikken bare så på meg å sa “None of the glasses matches!” (true story).. Artig nok det – men jeg kunne sikkert brukt litt mere tid, første kvelden spiste jeg makaroni med gaffel fra et øl glass. (glemte tallerkner vøtt).

Nå er jeg uansett på plass, har også begynt å finne frem i butikker selv. Rart hvor glad man kan bli når man plutselig finner mørkt brød eller “normal” ost. Jeg kjaøper også inn store mengder vann frem til jeg finne “På” knappen på en vannrenseren på kjøkkenet – ser ut som noe fra Startrek.

Nå er det internett som må på plass, det har vært lovnader om at dette kommer “i dag” i flere dager nå. Til slutt så tok han som styrer huset her å kastet den ene leverandøren, når dem ville ha med ned på politistasjoen for å stemple noe… Pass fotografier blir delt ut over en lav støvel – for det trenger dem til det meste av papirer. Samme med navnet på min far – det skal også på alle skjema.. Lever i håpet – skal vist bli internet i morgen (haha!)

 

15 dager i India

Etter drøye to uker i landet så går ting egentlig som jeg regnet med.

Jobben er jobben – å selv om jeg kunne skrevet et par sider kun om det, så tror jeg rett å slett bare at jeg utelater det meste av det. 🙂

Det som kan teas med er jo miljøet på jobb, for det er veldig bra. Men det er jo ikke å stikke under en stol at jeg overhodet ikke snakker språket og helller ikke har noe videre begrep på kulturen. Men nå er jeg såpass heldig at jeg har havnet sammen med en utrolig bra gjeng som jeg kan prate, drikke kaffe å lunsje med. Så da er det bare å ta tiden til bruk – så blir man bedre kjent ettervert.

Dersom alt går i boks så forlater jeg også straks hotellet, der jeg nå er på fornavn med flere. Ser ut som je flytter inn i Sector18 som er et temmelig sentralt område. Håper jeg får lagt ut et par bilder derifra om kort tid!

Boligjakten var en 4 manns operasjon med meg,megler,hr person fra jobb og sjåffis. Vi har vært gjennom 15-20 leiligheter med veldig varierende standard. Det er også en hel del papirarbeid innvolvert – og som absolutt alt annet i India så er ingenting endelig, det forhandles på absolutt alt. Ennå bra jeg hadde med en fyr fra HR ellers hadde jeg vel bare takket ja til det første å beste 🙂

1 mai i dag, satser på å flytte 2 mai.. Men jeg trodde også jeg skulle flytte både denne tirsdagen og onsdagen.. Så – vi får se 🙂

Hotell liv

Nå er leilighet nært forestående, det skal bli både sunt og billigere.

Nå er det hotellmat hver dag, å selv om dette ikke er svindyrt – så får man altså en dessert buffe slengt midt i trynet hver dag… Å det er jaggu ikke lett å gå forbi 🙂