Onsdag,.. er det onsdag ?

Ferie følelsen har satt seg skikkelig, fredag eller mandag ? …eller er det kansje onsdag i dag ?..

Gillette var en crappy plass i seg selv, men motellet var bra – alle fikk sovet skikkelig og våknet friske å klare for nye eventyr. Dagen i dag er satt av til Mount Rushmore national monument samt Crazy Horse som ligger i samme nabolag.

Vi dror ut fra Gillette på highw 16 mot Newcastle der vi tok lunsj på en lokal resturant som var skikkelig trivelig. Været blir bare bedre jo lengre øst vi kommer, skinnjakke er (for en av oss iallefall) byttet ut med tskjorte.

Newcastle:

Etter lunsj i Newcastle så hadde vi en utrolig flott tur inn mot Ciuster som ligger midt i nasjonalparken., Vi loket rundt på alskens veier og avstikkere i parken – å fikk bnesøkt både Mount Rushmore og Craxy Horse monumentet.
Crazy Horse er et monument dedikert til Indianer høvdingen som blant annet ledet slaget ved Little Big Horn (der dem slo amerikanerne og tok livet av Custer). En polakk som var assistent ved bygningen av Mount Rushmore innså vel at det var på sin plass å ikke bare ha amerikanske presidenter hogget i stein å startet Crazy Horse prosjektet.
Crazy Horse til venstre:
Etter Crazy Horse er den bare en kjapp kjøretur til Mount Rushmore, som da er den store turist tingen her – selv om jeg synes at Crazy Horse egentlig er kulest. Foruten selve monumentet (som ikke ennå er ferdig) så er det også en stor utstilling av indianer effekter og mye historie.
På vei mot Mnt Rushmore så monterte vi også GoPro kamera bak på sykklene, for å få litt kule klipp så var da tingen å ligge så nært som overhode mulig til sykkelen med kamera.. spennende greier 😀
Uansett.. Mount Rushmore, 4 presidenter hogget i stein – det er en massiv ting å temmelig kult å se. Absolutt verdt et besøk dette. Området rundt og turen inn er også veldig flott..
Mount Rushmore:
Ut fra Mount Rushmore så hamret vi inn til Rapid City på Highway 16, til Super8 Motell rett utenfor sentrum. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.