Flyplasser

Flyplasser er en vederstyggelighet i alle land, jeg hater dem. Men det skal dem ha har nede – når du først kommer inn så er dem temmelig bra, masse resturanter og altid et par pubber (35kr for flakse heineken i Mombai).

Alle skal med, folk skal i jobb :).. I dag så flyr jeg til Goa – her er da prosessen før jeg kommer på flyet:

Liten stopp rett ved innkjørsel til Chandigarh International Airport (den ekke internasjonal ennå, men snart – det har dem sagt i 4 år) for å lete etter bomber.

Så er det å komme seg inn i selve terminal bygningen, da er det frem med pass og reservasjobs dokumenter. Her godtar dem nå å se på en epost på feks iphonen.

Inne i terminalbygningen så skal man da inn til innsjekkings området… Ja.. You guessed it.. Pass og reisedokumentasjon – igjen! (Den sjekken er 10 meter fra første sjekken).

Inne på innsjekkområdet så er det scanning og stripsing av bag/koffert. De hekter på no plast greier som låserglidelåsen.

Så er det til selve innsjekk skranke, pass og reisedokk..

Sikkerhets kontroll, her må man da frem med billett og pass igjen før man går gjennom metall detektor tingene..

Metall detektor tingene er til pynt å piper for alt – så alle -ALLE- må opp på et lite podie og strekke ut armene for en manuell sjekk. Du må også her igjen frem med boarding bilett som blir stemplet med to stempel. (Damen ved stasjonen før har laget tre striper med markerings tusj).

Pass også på å få en håndbagasje lapp med strikk festet på håndbagasjen din.. Den må stemples her – ellers kommer du ikke på fly.

Right!

Boarding tid, dette er min favoritt, først vises billett til en dame fra føyselskapet. Så går du en meter frem før du må vise den samme billetten til en fra militæret. Han sjekker også om du har stemplet bagasje lapp fra sikkerhets sjekke . Så trasker du mot fly – PÅ VEI til føyet er den en ekstra sjekk der noen blir plukket ut på måfå for enda en sånn pat-down ting (trur du jeg ofte blir stoppet her? Ja!). Uansett om du blir stoppet eller ikke så må du vise billetten igjen….. Å jaggu skal det stemples. 2 stempel. Nå begynner det å bli vanskelig å se sete nummeret på den.

På vei inn i flyet, så er dem der igjen, frem med billett 🙂 full av blekk og tusj, stemplet til det ugjenkjennelige.

Uansett.

Baren på Mombai flyplass er bra:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.