Goa (15-18.aug)

Tok meg en tur til Goa ifb med frigjøringsdagen til India, 15 aug, selv om vi ennå er tungt inne i regntiden så gamblet jeg på at det ikke ble så fryktelig med regn. En annen ting er jo at dette er å renge som lavsesong, så prisene er ikke helt spinn gale heller.

Siden jeg ikke vet en ting om hvor man bør bo i Goa så gikk jeg for velkjente TAJ Hotell som pleier å være temmlig strøkne. Hotellet ligger i sør enden av en 7-8 km lang strand, ved For Aguadag — Taj Aguada.

Man kunne velge mellom vanelige hotell rom, små hytte ting eller egen villa…… så …det ble en villa 🙂

 
 


Portugiserne kontrolerte Goa i lang tid, det ser man lett på alle bygningene og kirkene som er her. Noen av de eldre snakker også litt portugisisk og matstilen er også spesiell Goansk..Goask..Goandisk..ellerno. Gos’k,,

Hasj og marihuana er big business her nede på grunn av alle turistene å masse folk har tjent gode penger på dette.(anbefaler foresten boken “HASH” av Wensley Clarkson… alt ekke bare fryd å gammen i cannabis gamet). Lokal befolkningen later til å bytte mellom å hate det intenst og ikke bry seg i det hele tatt, alt i alt så går mye av pengene ut i lokal samfunnet igjen..politiet får penger for å holde kjeft, bar eiere får penger for å se en annen vei og folk som transporterer bestikker absolutt alle på sin vei..

Området er utrolig flott, med hvite strender rett ut i Arabia havet – palmer å greier. Men kan traske fritt opp og ned strendene men det meste av land der du har pubber og resturanter er eid av hotell kjeder… jeg..som hvit nordmann..slipper inn overalt, det tror jeg ikke gjelder alle andre gitt. :/

 

 
Mye bra sjømat resturanter og hyggelige pubber hvor man kan få en stol helt nede på stranden. Jeg testet laks på det ene stedet, når dem hørte jeg var nordmann så kom kokken ut å fortalte meg at den laksen jeg spiste nå var norsk 🙂

Det som er litt kjipern da er all søppla, folk bare kaster ting fra seg på stranden og det er søppel over alt. Dette ryddes opp hver morgen, men utpå ettermiddagen så er det like jævlig igjen. Jeg leide en bil som kjørte meg rundt i et par dager og sjåffisen der fortalte meg at de slet med rike Indiske drittunger som ga faen i alt, turistene fra europa var vistnok mye flinkere til å ikke kaste fra seg ting. så..bra for oss da 🙂

Vet ikke hvordan det er på andre strender da, og kanskje det endrer seg i høysesongen. Men opp og ned til Baga var det mye søppel.. hele kystlinjen som ikke var strand var full(!) av plastik og dritt…

Besøkte også Panjim og Old Goa, masse portugisisk historie med hus og kirker. Rett utenfor Old Goa kunne man ta ferge over til en vistnok nydelig landsby langs elven (Mandovi River) – men her var ikke turister tillatt. Han sjåføren min mente også at det var nettopp derfor denne plassen var så fin som den var.. jeg trur nok det stemmer temmelig bra. Men nå må jeg jo finne en måte å komme meg over da 🙂 :)..

Bassilica of Born Jesus (den brune der) og så den hvite som jeg ikke husker navnet på 🙂 .. Men her ligger da altså Saint Francis begravet (han konverterte mange til Jesus mannen og er derav en stor helt i miljøet) og folk kommer hit hvert år for å hedre denne mannen. Kirkene er på World Heritage List og absolutt verdt besøket..

 

Paven trenger ny hatt, gi penger !
 
 
 
Penger er veldig viktig for kirken, de trenger dette for å holde hjulene igang og fortsette å få flere til å tro på Jesus.. hvis ikke så går det lukt til helvette. Men for all del de gir sikkert mye tilbake til samfunnet.
Jeg får meg ikke helt til å donere penger til denne sekten, etter å ha sett allt gullet i vatikanet, men det var en egen bod der man kunne gi noen kroner for vedlikehold og lønn til de som jobbet der – det funker litt bedre. :). De hadde ikke kjøleskaps magneter da, så..skjerpings!
 
“Do you occasionally shiver looking at the world around you?” … jepp!
 
 
Panjim ligger ikke så langt unna Old Goa, det var vistnok denne byen som ble befolket da det brøt ut en sykdom i Old Goa. Byen har ca 5-600.000 innbyggere og er flott traske by, med masse flott å se. Var innom det lokale markedet hvor dem solgte alt fra fisk og grønnsaker til mobiltelefoner og skreddersydde dresser.
 
 
 

 
 Texas,,, i India!.. hva girru meg ? .. jeg er sikkert første turisten som tok bilde av dette.

 

 
 
Flott plass Goa, jeg hadde litt regn – men ikke så fælt mye. Må nok bli en tur tilbake her i høysesongen… da muligens for å komme meg til det jeg nå kaller “den forbudte landsby” over elva der. I høysesong så letter det også inn med europeere og amerikanere, på denne tiden her så er det i all hovedsak Indiske turister her og også litt mindre mengder med folk.
men altså.. bra plass..bra folk 😀

-trond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.