Konge-brenning!

Hindu religionen er jaggu ikke helt lett å forstå seg på, det er så mange guder, tradisjoner og skikker at man går seg helt vill. Det er også sånn, at religionen er litt forskjellig utifra hvor du er i India – så ting som dem gjør i nord kan være annerledes i sør.

Men min mening, frem til jeg velger å endre den, er at her er det en solid dose med overtro ute å går. Det er en evinnelig søken etter mening med absolutt alt, dette skjer på grunn av det å dette skjer på grunn av det.. Gjør sånn å sånn å så går det sånn å sånn – det må være utrolig slitsomt!. Jeg kan forresten anbefale alle å lese Gita (det er da ikke bare EN bok, men om du som turist/utlending går å spør etter Gita så får du den der som går på Krishna sin samtale med Arjun). Det er faktisk veldig bra den, lærer masse om religion og kulturen i India . Tar for seg alt fra meditasjon til kastesystemet, mye moral etikk greier og er i det hele tatt bra skrevet om man liker å lese sånne ting da. Får litt mere forståelse på hvordan ting henger sammen å sånn.

Men i dag da, så var det brenning av en konge som sto på programmet.Å nå har jeg altså prøvd å sette meg skikkelig inn i hva dette egentlig var, og ikke minst hva det heter. Men – jeg kommer til kort, for det er visst flere versjoner av dette. Her kommer da min versjon, som helt sikkert ikke er helt rett å som sikkert har noen mangler.. men dere kan jo, igjen, slå dere løs på wikipedia. å finne uttav dette selv.

“En dame ble kidnappet av en konge på sri lanka.Denne kongen var ikke no bra person og de hater n’ skikkelig. Så hvert år så brenner de han” – her snakker vi om langsinte folk altså.

Dette området ligger rett ved buss stasjonen i Sector-17. Det var satt opp flere slike statuer i hele byen, jeg ble fortalt at det var totalt 10 forskjellige steder. Her ser du da de totalt 4 statuene som representerer de “slemme”, den største i midten der var da slik jeg forstod det denne kongen.

En del politi, med noen kule små maskin-gevær aktige ting….(ingen ble skutt)

Solgte lekesverd som matchet de som skuespillere på plenen der hadde. De hadde også dem her, ja hva skal man kalle det, store kjærlighet på pinne greiene ? Jeg trodde kanskje det var fakkler ellerno – men det virket som det bare var noe de brukte for å lage lyd. Skulle virkelig ønske jeg hadde hatt tid til å finne ut LITT av bakgrunnshistorien her.

Dem folka her representerer helt sikkert krigerne som frigjorde det kidnappede, de gikk rundt hele området i en time før brenningen begynte. Representerer nok da forskjellige figurer alle sammen, for det virket som de hadde egne roller med replikker… vanskelig for meg å vite – jeg snakker ikke et kløyva ord hindu.. fryktelig vanskelig språk å lære seg synes jeg.

Ble fryktelig mye mennesker nå sola gikk ned, så her var det ennå temmelig glissent.

Når det begynte å bli mørkt (18 tiden ca), så begynte stemningen å piskes opp litt med flammer og fyrverkeri. Det ble også spilt musikk på anlegget samt en fyr som da sikkert fortalt historien om dem her greiene. Av og til så kjørte de en sånn “Muhaha” – ond latter ting. Det har da blitt fortalt er en del av greia, tipper det da er noe negativt rettet mot denne kongen som snart skal brenne,.

Sikkerhet ved bruk av flammer og fyrverkeri er ikke-eksisterende. Ute på matta der var det hver man for seg selv. Jeg så blant annet en fyr som hang opp sånn hjul som spinner rundt når du tenner på det, det bare eksploderte rett ved siden av en fyr som stå å tente på en annen rakett. Noen av bakke rakettene de fyrte av veltet på det lille bordet, da ble det riktignok litt liv i leiren. Men neste batteri ble satt på samme bord 🙂 .. 
Uansett veldig kult da med folk som spyttet flammer og sjonglerte med fakkler å greier. Musikken ble pumpet opp litt samtidig som historien til han på høytalera ble mer intensiv.

Så satt det i igang, å du herre min gud som det smalt. Det var flammer og bensin overalt, den statuen helt helt til høyre hadde så mye dynamitt i seg at ved pang nr.2 så tok det faktisk livet av flammene i beste Red Adair stil.
Kommer noen videosnutter på dette også, tar bare litt tid å få lastet opp. Så det blir som egne innlegg ettervert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.