Nepal

Pokhara i Nepal er en svipptur unna Delhi (ca 1,5 time med fly) og det er et utrolig godt avbrekk fra India… Ikke et vondt ord om India da – men her oppe så er det en veldig laidback greie på gang, det er litt mindre frenetisk. Å så er jo maten 1000 ganger bedre, utrolig mye digg mat – alt som inneholder melk inneholder jo faktisk melk. I India så vannes mye av dette ut, det er vel derfor det er komplett umulig å få en dugande milkshake i det landet. (greit, litt luksus problem at milkshaken ikke er tykk nok, men faen heller – har man lyst på milkshake så har man lyst på milkshake.)

Flyr tilbake i til India i morgen og sitter på Hyatt i Katmandu nå, det tikket inn en gratisovernatting fra hotels.com så da var det bare å plukke ut noe fancy smancy greier. Stedet er flott det, men det har jo ingenting med Nepal å gjøre – masse masse amerikanere som ligger å roper til hverandre ved bassenget. 
Nepal er et av de stedene man bare må reise, å de fleste ender nok opp i Katmandu og Pokhara som er utgangspunkt for de fleste turer opp i fjellene med guide. Skal du til Pokhara så booker du deg fly tur/retur til Katmandu og så kontakter du et hotell i Pokhara som kan orge med fly og overnatting – det er ikke helt rett frem å booke dette online, man kan også bli litt skrudd på pris. Snakk feks med Hotell Tara, http://hoteltaranepal.com/. Her har jeg bodd to ganger nå, ingen issues med verken rom eller flybiletter. Ser at wedsiden sier luksus luksus – men det ekke det altså, trust me 🙂
Hadde 3 dager i Nepal, og deriblandt bursdagen min – nå er jeg så heldig at jeg faktisk kjenner folk her. En Nordmann som bor her på semi permamnent basis og en gjeng med 3 jenter og 1 gutt som han hjelper litt ifb med skolepenger etc. De hadde jo funnet ut at jeg hadde bursdag, så på lørdagen så ble jeg bedt over til kake og bursdags sang. Det var jo helt utrolig hyggelig, jeg vet ikke sist jeg blåste ut lys på bursdagskake – men det må være mange mange år siden.

Happy Birthday Trond, med 36 lys..Fader, det var skikkelig trivelig 🙂

Pokhara er jo turist sted, og 99% av turistene tasser rundt med turstokker og svindyre tursko. Camelpack og komplass..hehe, de er jo artige da..dem her streberne som skal på toppen. Uttover det så er det nok en del som tester litt av den lokale hasjen som skal være i verdensklasse… Charras kaller dem hasjen her nede, dere får sjekke det på internettet.. Amerikanerne sørget for å gjøre dette ulovelig for en del tiår siden, men man kjenner lukten på gaten og resturantene titt og ofte.
Pokhara ligger ved en flott insjø der man kan leie båt å ta en rotur, dette gjorde jeg sist jeg var her – vi rodde over til “andre siden” og gikk opp til World Peace Pagoda.. lang tur for oss uten svindyre turstokker og fancy tursko.
Tonnevis av resturanter og barer, men denne plassen her er favoritten for lunsj da. Himalayan Cafe helt på “enden” av innsjøen. Her får du skikkelig, ordentlig, god kaffe samt masse bra mat.

Ellers så er det jo da butikker som selger alt fra melk til skreddersydde skjorter laget av hamp. (jeg gikk for den siste der, er ikke så begeistret for melk. 🙂 

Tskjorte vær og blå himmel, nydelig plass 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.