No sleep til Shimla

Skulket unna 1 time på jobb her på fredag (ja, jeg vet, jeg er helt crazy) som den rebellen jeg er, for å få en litt mer smidig exit ut av Chandigarh før ettermiddags rushet satt inn. Denne helgen var satt av til Shimla, en by langt oppe i fjellene nord for byen her.

Turen tar ca 3-4 timer litt avhengig av vær, vind og trafikk men i all hovedsak så er det et spørsmål om hvordan man takler frykt. Veien ut fra Chandigarh er flott og fin, etter en stund så kommer man ut på en enda mer strøken 4 felt motorvei som er av en standard som strekningen oslo-mandal kun kan drømme om. Men veiene er nå en ting, asfalten er fin – men folk kjører jo akkurat slik dem vil. Den hvite stripen i midten er kun malt inn for dekorative grunner. Hester, kuer, motorsykler og biler – de kommer fra alle retninger og hastigheter, det tutes å vinkes.

Favoritten min i trafikken er fortsatt dem her kuene, herregud for noen arrogante kjøttklumper. Her suser man avgårde i 90-100 km/t, å så kommer dem traskende MOT trafikken i 1 km/t med et sånn “ja jeg driter litt i deg, dette er nemmelig MIN vei serru”-blikk . 🙂

Uansett så slutter denne motorveien når man begynner å klatre opp de ca 2200 meterene til Shimla, da er det over på en bred 1 felts vei som utelukkende består av svinger. Denne veien er bygget for motorsykkler, man blir helt sjuk av å se veien snirkle seg opp fjelenne. Lysten på å kjøre mottorsykkel forsvinner temmelig kjappt da, det er temmelig selvforklarende at man ikke kaster seg ut på to hjul her før man har gjort alt annet som må gjøres.

Har laget en video på litt vei kjøring, jeg ser jeg har en del å gå på ifb med filming å sånn… Men for de spesielt inntereserte da så kan dere jo se.. her skal også sies at trafikk å veier var temmelig rolig. Litt mer sånn ambience video ting, med lokal Indisk musikk seffølgelig! (hadde kun den ene mp3’n på maskinen – ikke spør!).. Blir strax en tur til Nepal, da skal jeg jaggu legge meg i selen for å fikse skikkelig film!

Jeg leide bil fra samme firma som kjører meg rundt på dagene her, 6-700 kr for 3 dager – det kan man sikkert få utrolig mye billiegere andre steder. Men han sjåføren min er sikker i trafikken å kjører kontrollert å rolig. Å det det er verdt en del, for det å være nervøs passasjer i bil ekke kult, det er jeg aldri med dem folka.
Kom oss da iallefall frem til slutt utpå kvelden til Shimla, temperaturen var nede i 15-16 grader å luften var frisk å deilig. Som sagt ca 2200 meter over havet – fullt av hotell å masse turisme. I all hovedsak Indisk turisme, men så en del engelskmenn å nederlendere også.
Det er kun en ting du spiser når du er på Mall Road i Shimla, å det er momo’s fra Krishna Bakery – det er så poppulært at de som regel blir utsolgt før kvelden er omme. Det er kun et utsalg fra gaten, må sitte å spise på en benk ellerno utenfor, men det er verdt det. Fryktelig digg! Spør etter “the momo place” å så sender dem deg her.

Mall Road er hovedgata i denne byen, det er en lang handlegate som også huser en hel del resturanter og pubber – eller – det finnes ikke “pubber” i dette landet, det er kun resturanter med øl servering. Men etter litt leting så fant jeg en plass over “Woodland” butikken, så for de som har tenkt å ta turen å vil sitte ned en time med en kald en så er da det plassen å gå. Etasjen over Woodland i Mall Street – bortimot en klassisk pub med bra stemning.

Mall Road er også full av gamle engelske bygninger, samt at den er utrolig ren og velholdt. Hadde jeg hatt litt vett så hadde jeg knipset noen bilder av de flotte mursteinsbygningene å den gamle brannstasjonen. Men lukk heller øynene å bruk fantasien :D. Det var også masse masse av apekatter som hoppet rundt i gatene og mellom bygningene, måtte visst passe seg litt for dem for de knabber mat og shiny things. Men kult å se dem hoppe rundt i gatene da, tikket inn som 9 på Indiana Jones skalaen. Mer om apekatter senere, der har jeg faktisk noen kule bilder fra et tempel.
Måtte ta med bilde av dette også, det er jo høyt oppe dette – så her er det litt vintersport på gang også. En del utfor på ski lengre oppe i åsen på vinteren..

veldig flott by, veldig flott. Mulig jeg må en tur tilbake hit. Man får også beveget seg litt, for det er i all hovedsak bakker og trapper det går i. Byen ligger på flere platåer med slike marked på hvert enkelt. Mall Road er da hoved plassen, tips for å komme seg kjappt opp her uten å gå en time eller to i trapper er å ta turen til Landmark hotell borti gata der, å late som man skal inn å spise middag. De har en heis som vipper deg opp 7 etasjer med direkte utgang til Mall Road.
Jeg hadde bil opp, men man kan også ta tog opp, fryktelig poppulære greier så man må bokke et par måneder i forkant. Turen tar ca 7 timer fra Chandigarh området og har da sluttstasjon i Shimla. Dette må rett å slett bare være en utrolig tur, jeg så togskinnene klamret seg til fjellveggen sammen med bilvegen på vei opp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.