Opp opp opp!

 
Fra Shimla så kan man ta en ca 15 kilometer kjøretur videre opp til Kufri, her nærmer man seg da ca 3000 meters høyde. Utsikten innover Himalaya er helt utrolig, å heldigvis var vi også heldige med været.
 
 
 
Det bor folk overalt, hvor mange folk og timer som måtte til for å dra murstein og byggematerialer opp her er uvisst – men det må ha vært et solid stykke jobb. Man ser jo også at folk her er i stort sett bra form, de jogger oppover bakkene som det var ingenting – gjerne med svære lass på ryggen eller balanserende på hodet.

 
 
Dette var guiden vår, og de to hestene der var de som fikk jobben med å dra oss opp de siste ca 2 km til tempelet på Kufri. Hester å hester, det er vel mer snakk om ponny ellerno, ikke store sakene men de kunne bære tungt sa guiden så det var ingen problem. På hindi så sa han til sjåffisen min at “han der må nok få en frisk ung hest” 😀 haha, så jeg fikk dette oversatt da – å så trudde vel han guiden at han hadde fornærmet meg. Men det hadde han ikke, å så lo vi av det og så var vi kompiser :)

 
Yak okser, kunne ri på dem også. Bena mine skrapte nedi bakken – takket pent nei 🙂 .. De var der mye for at folk kunne sitte på dem å ta bilde da. Masse unger som gjorde dette selvfølgelig, ikke nok med at de fikk sitte på Yak oksen, de fikk også låne geværet av en av vaktene slik at de så ut som jegere ellerno. Det er jo helt hysterisk, små unger med svære gevær å greier…Men, Yak altså.

 
 
Dette er fra toppen, de mastene der er nok ikke noe religiøst – hehe – det er vel radio tårn tipper jeg. Har jo 3 år elektro utdannelse, å mener jeg så bilder av noen slike i skolebøkene… Nei nå juger jeg, jeg åpnet jo aldri noen skolebøker. De blå teltene der er da mat og salgsboder.

 
Utsikt fra toppen, helt i enden der er Kina. Jeg har lyst på en tur til Kina, visum kan være litt tricky å fikse lokalt her nede, men jeg skal forsøke.

 
Enda ett bilde fra toppen og området rundt.

 
 
Diverse boder og mat plasser.

 
 
Dette er selve tempelet på toppen. Det er en liten dør som man såvidt ser på det borterste bygget de, det er også en inngang litt lengre nede. Man kan gå inn i disse tempelene, men jeg føler egentlig ikke noe for å gjøre det – iallefall ikke på et så lite ett som her der folk genuint er der for å praktisere sin religion. Trenger ikke en dum nordmann tassende rundt med tskjorter fulle av hodeskaller og flammer å sånn.

 
 
Den orange stripen der var for ungene. De kunne sitte inne i en sånn oppblåsbar ball på toppen, å så ble dem trillet nedover i en fryktelig fart. Mye hyling å skriking :)

 
Hatter til salgs, merk også hvor happy han fyren er for å bli med på bilde :)

 
Dette var litt mere autentisk, flere av varene her var lokalprodusert i fjellene.

 
Lunsj!, jeg hadde 2 stk av dem der små der. Laget av potet og andre grønnsaker å servert med en skikkelig hot chili saus. Ordentlig digg!

 
 
For barna, house of horror – tipper det kansje var noe varmt inne i der. Ellers så var tempen temmelig OK, vi var jo såpass høyt oppe at det begynte å bli kjølig med tskjorte. Men solen var veldig varm, og jeg ble litt rød i trynet etter noen timer, skulle nok hatt no solkrem.

 
 
Plastflasker som de hang opp slik at folk kunne skyte på dem med luftgevær. Sikkert artig det – men det ser jo ikke ut. Generelt sett så er det mye søppel overalt i India, det finnes ingen plasserå kaste fra seg ting og heller ingen opplegg med folk som henter søppel ser det ut som. På vei opp fjellet så bare slapp folk fra seg flasker å chipsposer på bakken, i et så flott område så er det helt fælt å se på – fatter ikke hvorfor dem ikke setter opp noen søppelkasser ellerno, det skulle ikke så mye til før dette området hadde sett helt strøkent ut. :/

 

Bra tur dette da, morsomt med hest – selv om jeg ikke har ridd før så gikk det bra. Sikkerhet å sånn opp og ned fjellet på hest var ikke-eksisterende. Ingen hjelmer eller annen beskyttelse, falt du av så falt du av og da vil du i bestefall få litt skrubbsår å blod. 🙂 .. Ingen begrensninger på alder heller, små unger alene på hest langt oppe i fjellet, men de sa det stort sett gikk greit. Det var i all hovedsak oss overbeskyttede turister fra vesten som reagerte på det. hehe.

Har litt video fra dette også, skal se om jeg kan få lagt ut litt ila dagen.

2 Replies to “Opp opp opp!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.