Romjuls besøk på Helvik

Klarer låven på Helvik et snøfall til? 🙂

Det er ikke mye snø her gitt, småsurt vær og litt regn i lufte. Men uansett! Trivelig :).. Nå fikk jeg også sett min farfar’s bilder fra hans egen usa tur. For ivrige og trofaste lesere, så var jeg jo innom big timber her i sommer.

Bra med fisk her, var iallefall før.

Bilder fra Knaben i dag

Fallt enda mere snø i dag, så nå har brøytebilen vært ute å kjørt også.
Bilde av den lokale landhandelen, som i denne tiden drar inn nok penger for å holde driften gående resten av året. 😉 .. Hytta til mine foreldre samt den lokale kirka/kapellet, skal vistnok være noe opplegg her på julaften. Koselig plass her oppe asså.

Snart jul

Drøye to døgn på reise, først rett over to timer fra Chandigarh til Mombai/Bombay (masse forsinkelse grunnet tett tett tåke). Så var det snaue 10 timer venting i Mombai (fant en martinibar der,,av alle ting) før man satt seg på 9 timers tur til Munchen..I munchen var det 3-4 timer venting før siste 2 timers strekket til oslo….litt jobbing og så 6 timer med tog til nydelige Storekvina :)..
Nå er bror nr1 hentet og vi venter på den andre. Ligger på ca 0 grader på knaben, så her er det kommet snø….fryktelig surt nede i dalen.

Boat name

Satt på stranden i thailand å ventet på båden som skulle zappe oss inn til fastlandet. Nå er det jo slik at det er masse masse båter som frakter turister mellom fastlandet og Koh Samed…så hvordan vet du hvilken som er din?
Jo
Man gir jo bare båten et navn, å så maler man det på siden av den å så er problemet løst.
Nei
Det er jo en bra ide i utgangspunktet, men kanskje ikke like bra gjennomført..her skal jeg prøve å gjengi samtalen jeg hadde med båt damen på fastlandet.
Meg: yes – hello?..HELLO?! Can you hear me?
Hun: bla bla bla (hun snakket thai)
Meg: I am calling about the boat! ..Hello? You there?…
Hun: yes! Boat in one hour! Wait on beach!
Meg: cool! Which beach and what boat?
….
Meg: HELLO?! Are you still there?
Hun: yes, same beach before..boat name Thassakvvebynykah
Meg: What????
Hun: boat name…hakkebakketoppotoppopuuuh
Meg: what are you saying, can you spell it? (Det angret jeg på før jeg hadde sagt det ferdig)
Hun: yeah! B-o-a-t  n-a-m-e…….harrakippykokopahh!
Meg: thank you! One hour on beach!
Jeg måtte jo krype til korset til slutt og stikke opp til resepsjonen til “hotellet”, slik at dem kunne ringe henne opp og så lage en lapp til meg.
Men ikkesant..om du driver en business som belager seg 99% på å frakte folk som kommer fra et annet land. Hadde det ikke vært en ide å kalle båten “Bob” eller “Kim” ellerno? :)… Det at det var nummer 9 hjelper ikke stort, alle de forskjellige båt firmaene har en båt nr 9.

Boforhold på Koh Samet

Bilde av de forskjellige bungalow/hyttenen vi leide. De første to der var billigst, men med temmelig lav standard.
Etter at lars ivar rev ned rekkverket på den ene så ble det jo ikke noe bedre. Det var også masse rare dyr der, jeg hadde en snegle på badet mitt som kravlet rundt..jaavall hadde no kakkerlakker tassende rundt.
Siste plassen, Tonsak Resort (det vakke no resort da, de syntes vel bare det hørtes fint ut) var mye bedre. Nærme stranden og med en slags fungerende resturant.
Ca 1500 – 2500 pr natt for å bo på disse stedene nære stranden. Inne i byen så kommer man helt ned i 300 bhat, men der er også støynivået høyere og som regel er det delt dass og dusj.
Ikkeno problem å møte opp uten booking, det er alltid noe ledig en eller annen plass. Men det er noen dyrere steder der det lønner seg, Z Hotell (det er en resort) som er skikkelig flott..der er dem også ute på morgenen å tar livet av mygg å greier, så kan man mene hva man vil om det – men det var temmelig behagelig plass å sitte etter å fått armer og ben spist opp inne i dem her bungalowene.

Atv tur

Den største dem hadde, 450, gikk helt greit syntes jeg. Syntes også jeg hadde god fart, helt til unga som drev utleie kjørte forbi ihf.

Bensin stasjonen

To flasker bensin takk

Fra sørspissen av Koh Samed

24 timer leie av en slik sak kosta 1700 bhat, de minste fikk man for 1200. Sikkert litt smartere å bare leie for 4-6 timer, det er kun ca 4 mil rundt hele øya.
Veiene er så dær, mye støv.. Men artig da!