Delhi, Lodi Garden

Dette var en skikkelig flott plass som ligger temmelig midt i smørøyet. Dyre sjåpping gater, diplomat boliger og ambassader i umiddelbar nærhet. Slik jeg forstod det så er denne plassen fra ca år 1444, å da altså gravplassen til en stor Islamsk hersker.. Som veldig mye i Delhi så er det mye moskeer og generelt mye historie som spinner rundt muslimer.

Gratis inngang her, dette er noe staten holder igang – å dem gjør en bra jobb med det faktisk.
Litt forbehold på religions forståelse her, men dette er da den største moskeen på området – men den er ikke lenger i bruk som en moske, så den heter vel da noe annet, å det vet jeg ikke hva heter.

Gravkammeret.

Området i Lodi Garden er helt strøkent, det er svære plener der folk har med familien i helgene på piknik. Det spilles fotball og cricket mens andre bare slapper av i solen eller utfører no yoga greier. Veldig flott atmosfære her i det hele tatt, man ser også dette er en “sight” da det er fult av utlendinger her.
Av en eller annen grunn så har dammen i dag tømt for vann, det var jo litt kjipern for jeg tor det ser veldig flott ut når den er full…det er visstnok fisker i den også, lurer på hvor dem er nå.
Der ligger’n, veldig nøytralt gravkammer. Ikke så mye utskjæringer eller gull og stas.
Litt flere bilder fra hagen her, igjen – dette var en veldig flott plass. Annbefales å ta en tur! Det var visst også slik at man kunne ringe til noen av dem her resturantene i nærheten, så leverte dem både pizza og annet helt inn i parken. Det er selvfølgelig ikke lov å sette seg ned med en øl til maten, men det skjedde visst nå og da uansett.
Legger du godviljen til så ser du et ekorn der en plass på toppen av muren der.
Parken stenger klokken 20:00, å etter den tid så går det historier om at parken er meget hjemsøkt. Det er ikke mange som våger seg gjennom her på natterstid – ulovelig som det i utgangspunktet er – i frykt for onde ånder og spøkelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.