Tbane i Delhi

Som vanelig så kunne jeg sikkert dobbelsjekket dette. Men.. Neeh.. Tbanen i Delhi er ca 10 år gammel (give or take), initielt bygget ifb med samvelds lekene og da i tre faser. Siste fasen er igang nå, før de skal starte på intercity togene.

Jeg må innrømme at jeg trudde standaren her skulle være temmelig midt på treet, men det er den ikke altså. Her er det skikkelig oplegg og alt funker som det skal. Man kjøper enten enkeltbiletter eller sånn plastkort som man kan pipe på portene inn mot banen. Alt er på engelsk eller hindi, så man finner liksom uttav det relativt greit,,, dog,,

Det er jo noe så helt hysterisk mye mennesker i denne byen, så helt sjukt sjukt mye mennesker. Så det som slår bena under ting her er jo at man opplever bra med køer og en enorm trengsel. Anntakeligvis så kan man bare stå rett opp og ned – å så vil folkemassene bare flytte deg rundt.
Nå hadde jeg med meg lokalfolk, så billettkjøp gikk bra. Det finnes ikke antydning til køkultur her, dette er det flere som har fortalt meg andre steder også. Feks var jeg i en bokbutikk her om dagen, å så stilte jeg meg i kø da – slik som man er vant til – men det ble jo aldri min tur. Så da kommer en av butikkmedarbeiderne opp til meg å forteller at jeg må presse meg frem til kassen, det er sånn det funker.
Det går igjen på flyplasser og heiskøer, butikker og taxikøer…å da også her, på tbanen…du å da for et liv.

Det er sikker litt vanskelig å se skikkelig på bildet nedenfor, men dette var da veien til en av tbane stasjonene i gamle Delhi. Det var en egen vakt som “organiserte” denne køa, å som man skimter til venstre der så hadde jaggu noen hevet opp et gatekjøkken der også. Gikk max 3-4 stk i bredden, å her snakker vi sild-i-tønne prinsippet. Vet ikke hvor langt det var, 60-70 meter kanskje? Men herregud for et trøkk, å så hjelper da ikke når noen bestemmer seg for å stoppe å handle.
I denne køen kom det noen andre utlendinger andre veien. Vi bare så på hverandre å ristet på hodet mens vi gliste. Kan jo også nevne at det bildet under her kom med en pris. For når bildet var tatt så måtte jeg ned med mobilen i lomma igjen, å kjørte da albuen rett i hodet på ei jente… De er ikke redde for å siifra kan jeg si, så jeg kommer ikke til å gjøre det igjen. Et stykk meget lite fornøyd indisk jente,

Men altså, når man først har kommet seg på så funker banen bra den, det er ac og luft..men man står noe helt grusomt pakket sammen, så jeg lurer jo litt på hvordan det er her nede på sommeren når strømmen plutselig går ellerno.
Det er også egne vogner for jenter, som regel de to første vognene (ble jeg iallefall fortalt). Visst jo ikke dette jeg, selv om jeg reagerte på at det var da utrolig mye damer her…faktisk så, ja,,her er det BARE damer her. :)… Ble da heldigvis trukket fort ut av den vognen da, for der hadde jeg absolutt ikke lov til å være. De har visst en politidame i hver vogn også, slik at jentene kan reise trygt uten å være redd for tafsing å det som verre er. Så hadde jeg stått der når døra gikk igjen så ville det nok blitt tilsnakk 🙂

One Reply to “Tbane i Delhi”

  1. Please let me know if you’re looking for a article author
    for your weblog. You have some really good posts and
    I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please send me an email if interested. Kudos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.