Utmerket matplass i Delhi !

Skal du spise på kun en plass i Delhi, så stikker du til Karim’s (Karim Hotels..men det er ikke et hotell. Det er kun en resturant). Denne plassen er 100 år i år, og er viden kjent for utrolig godt mat i et skikkelig typisk område av Gamle Delhi. Bare turen til dette stedet er verdt besøket, man snirkler seg gjennom bittesmå gater med hundrevis av butikker – i et i alt hovedsaklig muslimsk nabolag (dem spiser kjøtt muslimene vøtt, det er jo et skikkelig pluss). Jeg tok autorickshaw, sånn sykkel taxi ting, gjennom gatene…det er en såmm må-gjøre ting.

Du går inn fra gata å kommer til denne bakgårds tingen, området består av 3-4 bygg som mekker mat..brød, kjøtt,,de har en del deserter også, samt spise salen.

Bildet under her, så er da døren i midten der inngagen til spiseplassen, det er som regel en bitteliten kø utenfor – måtte vel vente 5-10 minutter før vi fikk plass.

En av kokkene som står å holder øye med noen kebab greier, smakte bra dem.

Man får ikke noe eget bord, så man sitter gjerne sammen med 4 andre å spiser. Bestillingene tar dem ved bordet, og utvalget er veldig bra. Lam og kylling i masse kombinasjoner, å så hele utvalget av vegetarmat og diverse brød og desserter.

Jeg gikk for lamme kebab, grillet lammekjøtt og kylling i en eller annen saus. Sammen med en litt tykk versjon av et nan brød. Å så noe som liknet fryktelig mye på riskrem til slutt, men det var litt friskere å tykkere..på en måte..ja :). Men dette er nok den beste maten jeg har spist i India til nå! Det var bare sjukt godt, å hele atmosfæren var verdt pengene bare den. (Pengemessig så koster det ingenting da, billig plass)

Var et tv team der inne også, å jeg forstod tidlig at jeg som eneste utlending her nok snart var klar for et intervju. Jeg hørte dem sto å snakket sammen der inne, å så fort over til meg. Jeg forstod ikke hva de sa, men er temmelig sikker på at det var noe sånn som: “Spør han du?”… “Nei, du spør han!” :). Så jeg fikk fem minutter forran kameraet da. Så da er det gjort..hehe.
Men kjempeplass altså 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.