Flyplass fasiliteter, Munchen (H)

Riktig, så her er det masse flere muligheter for å komme i kontakt med de diverse gudene som styrer verden. (er på Munchen flyplass)

Den øverste logoen – hofteskudd på at det er sikh, så har du de tre nederste som er hhv jøde,muslim og gode gamle jesus klubben.

Men dette nautiske symbolet, nest øverst. Hva er det a? Må være no skipsfarts gud ellerno. Her skulle jeg vel nesten tatt turen innom for å sjekke, ser for meg at rommet dems har et havn/piratskip tena kansje?

Vinmonopolet

Litt annen setup i India på vinmonopol utsalget hjemme. Her har du slike opphora (er det et veldig stygt ord?) containere langs veien. De deles ut på lissens, og for å få lissens må du kjøpe masse drinker til de i staten som deler ut/selger dem.

Hovedsaklig sprit og øl, vin er ikke helt tingen her. Som regel et solid whiskey utvalg og et par av standard øl typene.

Jeg foreslo at dem kunne sette opp et par benker og en parasoll, så hadde det jo vært en utmerket uteresturant her midt utpå et jorde – in the middle of nowhere – men det ekke lov ble jeg fortalt.

På natta så ser dem stengte ut når de trekker ned metalldørene forran, det er kunn sagd ut et hull der dem kan dytte gjennom en flaske.. Åpent 24/7.

Bryllup i Bareilly

En kollega på jobben giftet seg her på lørdan, så da måtte man jo nesten ta turen nedover for å gratulere å sånn. Bareilly ligger ca 5 timer kjøring fra Delhi, sør-øst – vistnok ikke det beste nabolaget i India. UP som staten heter, Utra Pradesh (ellerno) sliter med et generelt dårlig rykte sier dem.

Fremme i god tid i forveien, det skulle vel starte i 5 tiden – men såpass oppegående er man jo, at man vet at det egentlig betyr 9 tiden her nede. Kan si fryktelig mye fint om Indere, men punktlighet er ikke det første man tenker på liksom. For meg så det ut som de hadde en del igjen før de var klare.
Bildet nedenfor her er den plassen der selve bryllupet finner sted. Dette starter godt utpå kvelden/natta, og kan pågå i mange mange timer. Det er bønn og diverse ritualer som man må gjennom.
Hele dette området i byen var egentlig kun en stor bryllups-arangements plass, slike resorts som dem kaller det. Stedet vi skulle være på hadde to bryllup denne dagen, og de to nabo stedene var i full gang dem å. Big business dette her.
Sparsh Lawns, basicly et svært område som ble rigget til med sitteplasser, spiseplasser og scene med DJ.
 
Jeg har en video, men jeg lurer på om Blogger mener denne videoen er for stor. Jobber med saken. Forresten så har jeg nå gått over til “Blogsy” for å skrive dette her, veldig kjekk app til ipad. Ser ut som jeg kan sette på noe sånn autokorrektur feilrettings greier, men systemet ser ikke ut til å forstå gramatikken min…:)
Brudgommen ankommer med sin familie og venner, de har da gått fra hans hus til festen. Fullt trøkk med musikk og dans, det er dette jeg har video av..må se om jeg får komprimert den ellerno. Før de kommer inn på gifte-seg-plassen, så er det en del tradisjonelle ting som skjer. Søstre å mødre er oppe i vognen med noen lys og greier – påfører han noe i annsiktet. Så er det kompiser og brødre som er oppe med penger og generelle lykkeønskinger på det som da er hans siste dag som enehersker over sitt eget liv..før kula lenkes til hans leggg. Tornekronen settes på og han fremtidsutsikter blir en evig grå tåke av annsvar og forpliktelser. Som en kompis ofte siterer fra en eller annen film: “.. Being married is nice, if you can stand the pain.” Hehe. Neida! Flotte greier dette her altså 🙂
Sikkerheten er på topp, det er vist vanelig med en vakt med gønner i dette området. Er han riktig heldig kan jo bryllupsfølget skremme opp en flokk med ryper feks. Da blir det fest i heimen – med mindre man er vegeterianer da, for da har det jo ikke så mye å si fra eller til.
Småfugl jakt er nok stort sett ikke så utbredt i India vil jeg tru….. Uansett!
 
Et håpløst dårlig bilde av denne vogna:
 
Dette var kanskje bedre, så da burde jeg kunne slette det som er over her. Men denne Blogsy appen altså..
Så er det opp på scenen der folk kommer opp for å ta bilde og gi sine lykkeønskinger. Jeg var oppe jeg også, men følte ikke situasjonen tilsa at jeg kunne kjøre en selfie der oppe. Jeg skilte meg nok ut som det var, så jeg får se om det kommer ut noen offesielle bilder ettervert. Bruden er ikke her ennå, hun kommer litt utpå kvelden når de første rundene med folk har roa seg litt.
Brudgommen, bildet nedenfor. (Ja, det sier vel egentlig litt seg selv at det er bildet nedenfor forsåvidt)
Her er vel bruden kommet også, lang kø med folk som skal opp å hilse på og få tatt bilde. Hele hilse/foto seansen tok vel en to tre timer. Hele tiden mens DJ pumpet ut musikk.
Serveres mat og forfriskninger hele tiden (dette var vegetarbryllup, alkoholfritt), så når det snart-gifte paret endelig får satt seg ned til middag så begynner folk å trekke hjemmover. Vi ble bedt til bords også, sammen med familie og venner. Tradisjon tro så gir brud og brudgom hverandre en bit mat hver.
Når dette er unnagjort så er det en liten pause før de trekker inn i salen der selve giftemålet finner sted. Her er det da mye mindre mennesker, da de fleste er gått hjem. Familie og noen venner blir igjen, forstod det slik at de kom igang med dette ca 01 på natta, å så var dem ferdige etter 3-4 timer. Dette er da “express” versjonen, og så var det på n’ igjen på morgenkvisten etter en liten pause. Tar man hele sermonien i et strekk kan det gå opp mot 7 timer.
Jeg var innom denne sermonien også, men fikk meg liksom ikke helt til å ta bilder av det heller. Det ble litt sånn veldig “turist aktig” ting å gjøre.
Men bra bryllup altså, selv om det var en solid kjøretur nerrover og ikke minst hjemmover igjen.

  

Sukkerrør

Dem produserer sukkerrør til den store gullmedaljen her nede, ligger noen store kokeri som mekker dette til slik at det blir sukker…sikkert.
Men det ekke fullt før det renner over, eller som dem sier her, det ekke fult før det tipper. Bildet her er som en junior å regne i forhold til de lassene jeg har sett i 60kmt langs veiene her. De pakker så mye at når dem bruker traktorer for transport, så er ikke firhjulene nede i bakken – så bruker de to individuelle bakbremser for å svinge.

Delhi, Connaught Place

Utsikten fra Beer Cafe på Connaught Place, inner circle.

Kan annbefale den plassen, ikke bare har de et RELATIVT bra utvalg av øl og snacks. Men også en flott uteservering hvor man kan sitte å slå ihjel noen timer i varmen.
Inngangspartiet på CP.

Bye bye Knut og Siri

Stor stas med besøk her nede i annerledes land, men nå er den på tur til gamlelandet igje gitt.. Etter en snau 3 timers kjøretur fra Delhi til flyplass. (Hjemturen tok snaue 40 minutter)

Ble litt loot på dem også, ny dresser/-er til Knut – som ennå sliter med post traumatisk dress syndrom (TM)
Mily Cyrus paraply til Siri, å noen kilo buddha da. 😀
Stay tuned for “Knut går til skredderen” spesial, må bare komme meg tilbake til Chandugarh først – nå er jeg land nede i UP for et bryllup.
Ja,,,la oss nå ikke glemme denne frokosten! 

Lotus Temple

….er stengt fra 16:30 i perioden ettellerannet til slutten av april. Så da vet vi det, var innom på veien til flyplasshotellet med Knut og Siri – men det ble jaggu bomtur. Heldigvis var trafikken helt grusom !

Men flott var det da, du ser det bakom trærne der.