Diverse sights i Mcleod Ganj

Det er en del diverse å se i Mcleod, selvfølgelig så er Dalai Lama tempelet en av de store tingen. Men det er mer, jeg nevner i fleng.

Foss, vel, nå er vel vi nordmenn litt bortskjemt på forrfronten fra før – men jeg må vel være ærlig å si at jeg så for meg noe litt mer monumentalt en dette fossefallet.
Det var litt stusselig i seg selv, altså issolert som en foss. Så igjen så fikk man jo masse firsk luft da, gått litt i trapper og bakke å det er jo sundt.
Hadde vært utrolig gjevt med blå skyfri himmel, men sånn er det bare av og til. Småsurt vær.
Ute i skauen, en kilometer eller to fra sentrum, så ligger det jaggu en kristen kirke bygget av stein. Den ligger temmelig fint til, med gravplass på begge sidene, ikke så allverdens med gravsteder da det for det første er stutt med kristne her og så dette med at det ikke er så masse plasser som man kan spa et hull her i fjellsiden.
Bygget en gang på 1800 tallet, da var det nok enda mere villmark en det er nå – derav navnet St. John in The Wilderness.
Siri ved inngagen til kirken.
Inne i kirken er det bortimot samme skuring som alle andre kirkene. Men også her må man av med skoene, dette er vel mer en praktisk greie i stede for en religiøs greie. Ikke lov å ta bilder uten spesial tillatelse – noe jeg innvilget meg selv på stedet etter en kjapp diskusjon med meg selv.
Du kan komme å tilbe herren på engelsk klokken 10 på engelsk, eller klokken 11:30 på Hindi. Jeg tror vel ikke det er pakket her daglig, men jeg lurer på om noen av de søkende/røkende europeerne som bor her over lengre tid trekker sammen her rundt jul å sånn..
Utenfor i skogen og området rundt var det flere eldre graver og et lite monument. I all hovedsak var det engelskmenn å spore på stenene. Merk dere denne Elgin fyren – han hadde jaggu litt av et liv. Jamaica, canada, kina og så tok han repern oppe i fjellet her før han var rukket å bli 60. Det er solid mye reising og farting til å være på den tiden.
Noen gamle gravsteder og litt av området rundt.
Så har dem en falsk damm oppe i lia, det er bare tull – den er ikke ekte en gang, men en konstruer innsjø, eller damm – det er mer en damm. Jeg tok ikke bilde av den en gang, Dal Lake – kjør forbi.
Vi hadde solid drittvær denne dagen, men vi kjørte videre opp fra Dal Lake og tok en liten spasertur innover. Som dere ser var det tåkete å litt småsurt, så vi skulle vel gjerne hatt litt vassere utsikt.
Knut og Siri fikk en hund etter seg hele veie, den håpet vel det skulle vanke litt mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.