Knurrakurra til Katherine

Righ right, så ca 52 mil i dag, å selvfølgelig kom vi oss avårde litt snere enn vi pleier – vi var ikke ferdig utsjekket fra hotellet i Kurrakurra før 10:30. Å når man står der å gjør seg klar med hjelmer å jakker så tar man en titt på fordekket da.

Her er bildet når vi hadde fått det av da, det var jaggu en svær bit på vei av. Flaks at man sjekket litt ekstra, skummelt om den biten der bestemte seg for å frigjøre seg i 120 kmt.

Heldigvis da, så lå det mc sjappe i byen, å heldigvis så hadde dem dekk. Metzler da, sånn gate (?) dekk,, mindr eknaste (?). Men samma det da, det passet – å etter litt godsnakk så fikset dem det jaggu på 20 minutter. 340 ish australske dollar *hulk*
Allgears, Karunnakurr, bra service bra butikk. Kjipe omstendigheter.
Klart det går unna når det står tre nordmenn der med olje dollarene klare, men han fiksa det jaggu raskt da.

Nytt dekk, 300-og-masse dollar, men da er man iallefall på veien igjen. Rullet vel ut av byen sånn rett før 12 – å med 52 mil igjen så så det vel ut til å bli en del mørkekjøring. Dekket kom forresten godt med da, når vi krysset over til northern teretory så gikk jo pluteslit fartsgrensen fra 100 kmt til 130 kmt!! Dette da på skikkelig digge veier med masse svinger, fjell og åser. 
Dagens lunch stopp ble i Timber Creek bare noen få timer etter vi hadde kommet oss ut av Kauarrakurre.

Se den baren a’ ! Skikkelig out in the bush, rød sand og varmt, bar. Ikonisk!. Det kom inn 4-5 sånn aborigenies og klimpret på en itar mens dem spilte billiard, men ejg fikk meg ikke til å ta bilde av det da. Uansett – om jeg skal ha egen bar en gang, så må det bli noe sånnt.

Øl, jukebox og billiardbord – check, check og check. Det er det eneste man trenger vøtt.

Kjøleskapsmagnet butikk ved siden av, begynner å få en solid samling nå.

Som nevnt 53 mil, så det ble mye sykkelsitting, har litt videoer som jeg har lagt ut. Uttover det så ble det en stopp ved Victoria river som vi fulgte en liten stund.

Siste stopp før mørket kom, artig skilt.:

Resten av turen, siste – jaaa – 10-12 milene gikk i mørket, å det blir skikkelig mørkt skikkelig fort. Så vi lå å lusket avgårde i 60-70 kmt i flere timer før vi kom frem. Det er bare ikke lurte å kjøre noe fortere, det er egentlig ikke lurt å kjøre sykkel når det er mørkt uansett. Det er så mye dyr på veiene, men – det gikk bra da asså.! I morgen er det bare 15 mil inn til Kakadou nasjonalpark, 2 dager på samme hotell, å det skal bli digg!

Kunurrua..kurrekurr.. Kaunaruurr

Fremme i Knuarreknarra (ellernosånn), som er den siste byen vi skal stoppe ved i Wester Terretory Australia.

Kununurra heter det sa Remi nå. 🙂
Helt perfekt kjøring i dag, beste veiene så langt på turen.

Lange slake svinger i Postman Pat landskap, åser og fjell. Litt skyer har vi sett også, så flere ganger fikk vi oppleve sånn “skygge” som dem kaller det.
Totalt ca 35 mil i dag, så en temmelig “grei” dag. Vi tok også farvell med vår trofaste venn great western highway, å er nå over på Kathrin road – som da sikkert bytter navn til great northern ettervert? Vi får se.

Det var, bildet over, muligheter for å komme seg inn i Bungle Bungle nasjonalpark med helikopter. Men det ble desverre ikke noe av, å det var overhodet ikke mulig med sykkel inn det. 
Så vi nøt veiene for det de var verdt og kom frem i behagelig tid til Kurrekurr. 
Nå blir det en bedre middag med et par kalde før senga. Ca 50 mil i morgen til Kathrine.

Halls Creek

Morgen i Halls Creek, vi kom frem her i går ettermiddag – og dette er egentlig bare en mellomstopp på vei opp mot Kununurra som ligger ca 30 mil nord-øst-ish.

 Bar og resturant i Halls Creek, bildet over. Det ble vel en pils eller tre og så rett i seng. Gårsdagens strabaser sitter ennå litt i – trur jeg klokket inn med 9 timer søvn i natt. Ennå lemster og støl i hele kroppen etter hopping og dansing på grus og vann.

Frokostbuffe på rom 32, greit med litt sånn “normal mat” innimellom. Ellers så har det vært greit med dugende frokostserveringer på plassene vi har bodd. Men det kan bli nok egg og bacon ettervert.
Liten time nå så reiser vi videre til denne Kunnunnurra plassen – sol og skyfri himmel!

Damm kryssing, Gibb River Road

Her er Tom i bra driv over første dammen vi skulle over. Vannet er jo ikke superdypt da, men det var jaggu dypt nokk. Fanger en del vann på veien over også. Bunnen var gjørmete og skikkelig kødden på siste 2-3 metera der.
Både Tom og Remi holdt seg på høyresiden over, jeg kjørte litt mere midt på – og hadde vel noe dypere vann. Fatter å begriper ikke at jeg ikke fikk montert GoPro kameraet før jeg fartet over asså..sukk!

Video fra Windjana nasjonalpark

Dette er fra helt i begynnelsen av Windjana gorge, man kunne traske noen kilometer lengre inn om man ville. Flotte merkede stier som man kunne følge, eller “måtte” er vel mer riktig ord. Temmelig tettgrodd utenfor stien, men så åpnet det seg opp slike områder som på videoen da, større strand ting ut mot elven.. Det var også nede ved bredden der vi tok bilder av krokodillene som jeg har lagt ut tidligere.