Back online og stromapolites

Da er jeg “endelig” på nett igjen, de fleste stedene vi har vært innom har vært helt episk elendige på wifi. Nå er det jo ikke så hysterisk viktig å være på nett hele tiden, men man er jo litt vant til det. Jeg begynte med et Vodafone sim kort som jeg kjøpte i Perth, håpløse greier med elendig dekning (funket ok i Perth da, men ikke når man kom ut av byen). Nå gjorde jeg det som ble annbefalt fra dag 1, kjøpte Telstra sim kort, å nå ser det ut til at jeg kommer til å nyte 4G hastigheter resten av turen. bank i bordet)

Men, nå som jeg først er online så tenkte jeg å legge ut litt bilder fra “the stromatolites” ved Hamlin Pool rett ved “inngangen” til Shark Bay. Dette området er på verdensarv listen og hele kysten er full av diverse greier å greier. Men dem her stromapolites tingene er hoved greia da. Vi kom jo opp highway 1 fra Monkey Mia, å så tok vi av til venstre rett etter Overlander – som i all hovedsak er en bensin stasjon. Hamlin Pool ligger bare noe drøye kilometer opp veien.

Noen av de, eller DE, eldste livsformene på jorden. Flere millioner år gammle og omtales gjerne som levende fossiler. Så det er vel dem vi stammer fra, tipp-tipp-tipp-tipp-oldefar som vokser å gror nerri der ennå.
Vannet her er visst helt sjukt salt, dobbelt så salt som “vanelig” saltvann. Så det er lite annet liv som kan kødde til forholdene for stromapolitene – som da er bakterie-alge greier som vokser og gror. Det eneste vi så av annet liv var noen helt små fisk som svømte mellom dem. Ja å så fluer da, helt grusomt mye fluer – man forstår ikke hvor mye fluer det kan være før man har opplevd detta.

Flott område, ingen dollar for å komme inn – å så bygget en helt enkel gangvei ut i havet der man kunne ta en runde ut på for å se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.