Litt bilder fra Monkey Mian og Denham

Fremme ved Monkey Mia Resort godt utpå ettermiddagen, dette er vel et av de bedre stedene vi skal bo på iløpet av turen, bare vent å se på billedspesialen fra Nigaloo Club Backpacker om en dag eller to – det vakke helt samme standaren gætt. Men her annkom vi til palmer og strandbar, selvfølgelig stengt resturant – men det begynner vi å bli vant til.. Australia, stengt, sånn er det.
En bråte med emu’er som trasket rundt på området, og tildels på veiene rundt Monkey Mia. Det hang skilt inne på hotellområdet som sat at: Dersom du skulle komme i krangel med en emu, og den bestemte seg for å begynne å bli voldelig – så ville da denne emuen bli “destroyed”. Terminert, eller ødelagt – den ville altså bli skutt tipper jeg. Nå tviler jeg på at Emu’n forstod det skiltet, men det er vel blitt lært dem ved å statuere eksempel vil jeg tru. Fredelige fuggler da – de ble også servert i resturanten borti gata.

Enda en emu over og under der, emu overalt.

Utpå kvelden måtte vi teste de lokale delikatessene, dette var noe de kallte “mojito”. Ble noen av dem…

3 more mojitos mate!

Lett frokost dagen derpå, mojito er jo veldig mettende – sikkert derfor man ikke hadde mer matlyst.

Vi hadde hver vår leilighet rett ved stranden, med egen uteplass og greier. Fantes overhodet ikke wifi dekning der da, dette var fordi leilighetene var “hurricane prrof”. Så – det erjo bra DET da.

Bildet under, utsikt fra rommet. Ikke galt det..

Monkey Mia er jo ikke en by, det er bunn å grun en nasjonalpark med et hotell. Ca 2 mil unna så ligger Denham som da er byen folket bor i når dem ikke – tipper jeg – jobber i turistnæringen. Bensinstasjoner og 15 minibanker som ikke funker – samt 15-20 resturanter som er åpne mellom 17:00 og 17:25 hver dag for middags servering. 

Vi fuler egentlig så fort vi ser en benser, det er jo ikke stort problem her ute mot Monkey Mia og Denham – men lengre inn i landet så er det langt mellom dem. Så vi fikk kjøpt oss en 10 liters dunk på butikken her – så har vi til når vi står fast i ørkenen lengre nord.

Denham coastline..(coastline høres litt mer snasent ut enn kystlinje lizzom)

Ved inngagen til Francois Peron, national park. 3-4 kilomter utenfor Denham. Jeg har sett dette på andre parker også, de er ubemannet, å så har dem slike skur som dette der man registrerer seg selv. 6 dollar for å komme inn – men vi skulle nok lest å sjekket litt i forkant her. 

Veiene var sand – fin sand, så det å dra sykkler på godt over 200 kilo innover her var ikke lett. Det var noe asfalt/stein dekke i bunnen – men der det tittet opp av sanden av og til så var det jo igejn såpeglatt. Så det gikk ikke fort innover, var et par situasjoner der man vel egentlig skulle ligget med nesa dypt nede i sanden, men heldigvis så gikk det bra da.

Noen kilometer inn i parken så kom man frem til første stopp som var en gammel saue ranch – saue stasjon trading place stop thing. Her innså vel jeg og Remi (ja for nå var det kun to) at vi ikke kom lengre. Her sto folket i 4hjuls trekkerne sine å slapp luft ut av dekkene for å klare veiene videre innover. Vi måtte bare innse at det var huit men ikke lengre.
Men, man fikk da sett en utmerket saue ting da.

Øde som fy, i gamle dager så var det bare sauer her – samt noen helt få arbeidere. Så, da, ja, man kan vel bare TENKE seg situasjonene som utspillte seg her etter noen flasker av den lokale hjemmebrenten. “In the dessert no one kan hear you baah” – Old sheep saying, anno 1748.

Realtivt stort område midt i ørkenen, sikkert bygget her på grunn av tilgang til grunnvannet. Liten grønn oase i midten av ingenting.

Remi i myggnett, jeg har kjøpt jeg også. Det er bortimot umulig å traske rundt på dem her stedene uten noe slikt. Det er så sykt mye fluer. Å så ser det jo så utrolig kult ut også da!

baah! BAAH!… hold still!.. haha, neida altså – eller jodda altså, sauebødenr vøtt 😀 
Jeg har en liten videosnutt fra kjøreturen inn her også, skal få mekket til noen klipp å legge ut. Men det går såpass sakte at det nesten er flaut – ingen av oss har jo noe veldig erfaring med kjøring på slikt underlag. Vi mener vel at trikset er å holde farten oppe – men det er store tunge sykkler, så tipper den over i stor sand dyne så er det ikke bare bare å løfte den opp heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.