Litt fra Exmouth

Sjekket inn på motell i Karratha nå i dag, det har vært noen mil siden sist delvis grunnet råtten internett forbindelse. Denne Micromax telefonen jeg pleier å bruke som access punkt vil ikke spille heller, den nekter å gi meg 4G hastigheter. Så jeg har dyttet Telstra kortet inn i pc’n, å den gidder man jo ikke dra frem ved en hver stopp.

Når man da endelig kommer frem til dagens mål, og møter utsikten fra rommet slik som bildet over. Så forsvinner nok siste rest av motivasjon også.
Bildet over er forresten fra Exmouth, det var byen vi kjørte til etter Coral Bay, ikke lange kjøreturen ca 15 mil nordover. Den turen gikk ikke via North-West Costal Highway (Highway1) i det hele tatt, vi fulgte mindre vei direkte opp. Kjapp tur, det er veldig mye rett-frem og dersom det er noe annet, så er det helt slake svinger der de ber deg sette ned farten til 80 eller 90 kmt.
Sånn resort hotell dette, med dyr øl i dyre resturanter. Men så var det jo også fryktelig behagelig da, tidligere på dagen så stor jeg som sagt å pusset tennene i saltvann.

Exmouth ligger helt i nord enden av denne odden (svær odde da) som stikker ut fra fastlandet. Her så det ut til å gå mye i fisk å sånn – i tillegg til turisme. Hotellet vårt lå rett ved havnen der båtene dro ut på morgenen for å jakte torsk..eller, snapper er visst tingen her. Alskens typer med snapper.
Sportsfisker på bildet nedenfor tipper jeg, grådig lange fiskestanger.

Inngangen til havnen i Exmouth var skikkelig konstruert for å gi ly for uvært. Ikke noe sånn helt utenom det vanelige det da, men det de hadde gjort her var å fortsette å grave. Så det gikk kanaler langt inn til boligområdet ved siden av og bak hotellet. Nesten bygget opp slik som man ville gjort med veier til hus, men her var det altså kanaler. Så hvert hus fikk sin egen brygge og båtplass. Så ut til at det ikke var billigste stedet å bo i byen da.

Her må jeg jukse litt også, låne fra google. For bildet jeg tok av dem her kanalene ble jaggu ikke bra. Så passer vel flyfoto bedre for å vise også da. Hotellet vårt lå da ved stranden der på høyresiden – gammelt bilde dette, så det var ikke så mye som var bygget ennå.
Vi hadde to dager her, så da fikk vi brukt en dag innom nasjonalparken også. Exmouth ligger på østsiden, å parkveien gikk, eller det gikk jo ikke – den går der fortsatt, ned på vestsiden. Kystlinjen i Australia er helt strøken, men går mye i det samme da; sand og strand.
Vlamingh Head Lighthouse, et av de få stende vi kom oss litt opp i høyden.:

La til dette bildet mye for min egen del, ting som må googles! AIS og AMSA

Litt bilder fra kysten nedover:

Flotte veier, asfalt hele veien ned til det bildet man ser rett over som er slik en gorge – kløft, dal, ravine ting. Vi hadde en gåtur inn en slik en tidligere på dagen også – driver å ser om jeg kan få ut en video av det etterhvert. Kjøringen med sykkel neddover her var fin også – det gikk ikke bare rett frem, ble iallefall litt svinger og greier.
Nå får vi sjå om filkopiering snart er ferdig, så kan jeg vippe ut litt bilder fra denne trasketuren vår inn i denne ravine/kløft tingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.