Cricket kamp, Mohali Stadion

Jeg kom meg endelig på en cricket kamp her nede, Punjab Kings XI mot Delhi Daredevils. Ligaen heter IPl, og Punjab ligger for tiden helt på toppen – med Dehli nesten helt nederst. Så det lå vel lott i kortene hvem som skulle stikke av med seieren, men man vet jo aldri – cricket ligaen her nede er jo som resten av landet heller ikke helt fri for korrupsjon desverre.

Prøvde å jakte ned en skjorte før kampen, men det er jaggu ikke lett for en voksen mann. XL her nede er som en norsk MEDIUM og ville nesten ikke over hodet en gang. Men det ble et skjerf og ett sånn lite flagg. Sjåffisen slapp oss av 4-500 meter unna, å gatene var fulle med selgere av diverse, men her var det kun snakk om small og large – så selv selgerne lot meg i fred, de så vel den kampen var tapt.

Bra med folk, god stemning – dette er skikkelig folkefest og store greier her nede. Som vanelig så skiller man seg ut der man går, ikke mange utlendinger å se. Herlig vær erre også, opp mot 40 grader i skyggen og ikke så allverdens med luftfuktighet.

Sikkerheten er som vanelig på topp, bildet nedenfor var 1 sjekk av billetter og bagger, lommer og flasker.

Billettene til en slik kamp koster ikke stort, vanelige seter mener jeg ligger på under 100 norske kroner. Da sitter man på helt greie seter med helt kul utsikt til kampen. Men nå er det jo engang slik, at med nesten 40 grader i skyggen og en norsk lønn så kan man gå litt kanakkas. Jeg gikk for den absolutt dyreste billetten som fantes, vip box seating level 2 – ellerno sånn. 8500 INR, altså ca 850kr. Det er jo en annseelig sum, rett å slett litt dyrt, men så er det litt artig å kunne ta seg råd til slike ting også da.

Box seating har jo også den fordelen at det er ac her, så man slipper å omkomme av varme. Neste gang, så tror jeg nok at jeg vil prøve de vanelige billettene uansett, det er nok sikkert mer livat å sitte nede med “alle de andre” og ikke bare med rike drittunger i alligator skjorter og calvin klein sko..hehe.. SÅ ille var det jo ikke da, for all del – men det er jo en greie, 8500 rupi er en del penger her nede.

 

Se der ja, ser vi ikke ut som vi koser oss noe helt grusomt? Allvorlig gjeng asså, hehe, ikke det beste bildet som er tatt for å si det sånn. Øl hadde dem også, å her er rosinen i kransekaken, øl, whiskey og mat var gratis. “Free beer from the first ball played to the last ball played”.Jaha? Lurer på om de har hatt skandinavere her før, og om de kanskje kommer til å endre på dette etter vårt besøk. Sol og sommer, cricket og bra stemning, jo selvføgelig ble det en del pils. Det ble masse øl og masse morro, naboen vår på plassen hadde kommet fra england med konen for å se kamp. Å etter en stud kom vi i prat med enda flere engelskmenn som hadde reist ned for de totalt tre kampene som gikk i Chandigarh. Artig!

Noe bedre bildet over da, måtte ta det kjappt og gæli. For denne box seating plassen vår hadde også en rad med stoler rett utenfor – å her var det visst fryktelig gjevt å sitte. Det var en konstant kø forran døren ut, da dem roterte folk som kunne sitte der..det virket som at flere var mer opptatt av å stå i denne køen å krangle om å komme ut enn å se selve kampen. Jeg fikk litt tilsnakk når jeg stakk kjappt ut for å ta dette bildet også, men..jaja!

Strøken stadion, masse liv. Lagene har også cheerleaders, nå – dette var noe eget. Når man hører cheerleaders så får man jo litt bilder i hodet, man har jo settamerikansk fotball og det livet de lager her. Men her nede (“Her nede” TM) så var det litt sånn antiklimaks greie, rett å slett litt stusselig.

Ved kampstart så gjaller det over høytalere at nå, NÅ, kommer cheerleaderne – å du å da!. Jeg ser jo for meg at det kommer en 30-40 stk inn på banen til musikk og fullt show. Nei nei, 5 stk – fem ja – kommer ut fra siden, de løper med duskene sine noen meter langs langsiden før de kommer til stasjonen sin med stoler, parasoll og drikke. For dette er jenter fra vesten, blondiner, eller slik som det føles og høres så er det – white girls.. Som da tydligvis er det ultimate tegn på at vi her snakker om ett lag i toppdivisjonen. Nei jeg vet ikke, Det må da være masse indiske jenter som kunne teke seg denne jobben. Ikke ett vondt ord om blondiner fra vesten, hallo!, men! – det føles litt spess når de står i buret sitt forran 29000 elleville folk på tribunen og danser. Nei jeg vet ikke, det er vel sikkert, flott det. Jeg syntes det var litt sært…
Til info så har moralpolitiet her nede også strenge regler, så vi snakker ikke om korte sljørt og stramme bluser altså. Bare sånn til info – cheerleadere i usa er til sammenligning nakne. Så-vet-dere-det 🙂

S

Kamera folket pakker ned, vi satt bak alle filmfolkene og havnet heødigvis ikke på skjermen.

Spillerbussen forlater arenaen, Punjab vant så det sang som forventet.

Mat og digg på veien ute, tenk om burgerne på bildet under hadde vært laget av kjøtt? Det hadde vært digg det.

 

Kult med cricket, nå begynner jeg også å forstå reglene litt mer. Håper jeg rekker en kamp til før jeg skal hjemmover til gamlelandet. Uansett så har jeg iallefall ett lag og følge fremmover – Punjab Kings XI !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.