Kakadu, Nasjonslpark

I Katherine så oppdaget vi at klokken har blitt mye mer en før, nå måtte vi stille 1,5 time frem. Derav også opp mye tidligere en vanelig da *sukk*. Men fra Katherine inn mot Kakadu nasjonalpark var det ikke lange strekket, ca 25 mil inn til hotel/resort opplegget inne i bushen her.

Først litt mekking og ordning, Tom har eneste sykkel med kjede, så detta må strammes og smøres nå og da. Alltid like morsomt da, men skjedestramming og smøring.. hå hå..hå..

Igjen så er veiene helt utrolig flotte å det er en nytelse å bare suse bortover i det fine været. Men man har jo hele tiden dem her kuene og kengisene i bakhodet da, står det noen hundre kilo ku rundt svingen så kan det gå galt vøtt, så må ta det litt pent. Å så lå det noen SOLIDE ruker på veien innover i parken, sikkert heller ikke morsomt å treffe i en sving.
Det slår vle egentlig aldri feil, hver gang vi svinger av for en benstrekk og ned til en elv for å se etter ellediller – så ligger det strødd med søppel. Øl bokser og sko er det vi ser mest av, min teori er at folk drikker seg fulle, stikker ned til vannkanten for å late vannet – og blir spist opp av krokodiller.,.. hvorfor de tar av seg skoene først har jeg ikke helt puslet sammen ennå.. Men det kan være de er redde for å søle på skoene da.

Speidende Skare:

Fremme i god tid da, så ble jaggu tid for en liten pils i solen i dag også. Vi bor på Gagadju Lodge Cooinda, som ligger sånn passe midt i parken. Rett ved denne Yellow Water og Alligator elvene. Sånn små hytte greier og en campingplass ved siden av – helt kult. Er en del mygg her, eller egentlig noe helt syykt med mygg, Resturanten pusses opp eller bygges om, så frokost og middag spises ute, å det er beint ut plagsomt med så mye mygg flaksende rundt. Men eller flott plass asså, bar og basseng…
Ølen til venstre der, Fat Yak, er vel den eneste australske ølen som smaker noe. Ellers er det mye lyst “skvip” det går i – men Corona i varmen er jo ikke helt galt da.
Kakadu nasjonalpark, ca 20.000 kvaderatkilometer, er på UNESCO’s verdensarvlist og all googling og beskjeder sier at vi må test en sånn båt tur. Som sat så gjort – eneste issuesn er jo dette med at man helst skal få med seg dette på morgenen. 99 AU$ pr pers, og oppmøte borte ved bussen der klokken 06:20 – å vi har nettopp stilt klokken frem å greier.. Yellow Water cruise.
Bussturen ut til båtene tok 2 minutter, og vi var på vannet akkurat i tide til å se soloppgangen over billabongen. (den største billabongen i nord teretoriet)

Vannlilje greier, skulle vist ha et helt spesielt design med tanke på å være vannavstøtende. Kom en gjeng for noen år siden for å studere dem – de brukte dette for å lage noen nye fancy svømmedrakter til sånne proffsvømmere.

Der er n’ vøtt, det hadde blitt bra boots av han der.

Stilige dyr dette her, krokodiller. Dette var saltvannskrokodiller – selv om vi er i ferskvann. De hadde noen kjertler som produserte salt for dem og de kunne leve hele livet sitt i ferskvann. Han duden som fortalte litt på turen (varte i ca 2 timer) sa at dersom denne her fikk tak i deg så var du ferdig.

Veldig flott landskap å reise gjennom med båt. Jeg trur vel også at det var beste tiden å reise på, for nå var det ikke noe spess medmygg i det hele tatt.
Liljene over der, han aborigenien som kjørte båten og fortalte om dyr og natur (han var veldig flink forresten, skikkelig bra opplegg) – uansett han gikk on and on om hvor utrolig gode dem her blomstene var å spise. Bladene brukes i saltaerog røttene skrelles og smaker visst som søtlig sellerirot… Men vi fikk jo ikke smake da – selv om det var 40 millioner av dem.. Hele tiden – those are good eatin’. Greit! 🙂

Det gikk to slike båter samtidig, begge to var vel halvfulle tipper jeg. Bra sitteplasser til alle, og så var det dette men han her guiden som fortalte litt hele veien så vi forstod litt mere av hva vi så og sånn.

 Kaffe snart ell?

Enda en som ligger å slapper av i skyggen.

Skal vippe ut litt videoer fra turen om litt, bare en svipptur for å ta en kaffe og en liten tur i bassenget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.