Oh no, its to loud. It will break my fuckin’ ego

Det ekke mye rock i denne byen, det er ikke mye rock i India i det hele tatt. Det er et miljø i Bangalore og Delhi der det lefles med eletriske gitarer, men det er ikke samenlignbart med det vi har i gamlelandet.Musikken her nede, som jeg da bare kaller indisk, er i all hovedsak veldig knyttet opp mot filmer..det fortelles historier og man skal kunne danse til dem – alle danser. Utenom han norske i hjørnet der borte, han danser ikke. Continue reading “Oh no, its to loud. It will break my fuckin’ ego”

Killed by death

På vei til jobben i dag så kom vi rett på en trafikkulykke, det er jo ikke akkurat super-uvanelig det men dette er første gangen jeg har sett noen ta livet av en ku. I løpet av to tre minutter var det fullt av folk på plass, de la ut steiner i veien for å omdirigere trafikk og folk løp til med vann som kuen kunne drikke.

Kuer er jo skikkelig, solid, hellige her nede – og i Punjab så kødder du ikke med kuene. I dette tilfellet så var det jo absolutt ingen tvil om at denne her snart skulle beite på de evigrønne markene i himmelen, eller da eventuelt gjenfødes som mellomleder eller popstjerne i Canada. Hvem vet…
Uansett – den hadde det ikke bra stakkar, lå å sparket svakt med det ene benet og hadde det vel temmelig kjipt. Nå er det jo slik at her skulle man vel bare hentet en kniv å put-it-out-of-its-missery, men det er ingen som kommer til å gjøre dette. Så denne må ligge og sparke til den er ferdig…

Vi var der vel 1 minutt etter det skjedde, så vi så bilen og sjåføren som hadde truffet den…eller henne da. Han så litt shaky ut, Bilen hans hadde fått en solid smell også, ikkesant – treffer du en ku i 50 kmt, så smeller det. En annen bil hadde også stoppet, og etter litt oversetting så ble jeg fortalt at han egentlig bare sto å fortalte den andre at han måtte komme seg bort så fort som overhodet mulig…hvilket han gjorde.
Kuer – slik jeg har forstått det – er ikke eid av noen, stort sett. De er ville og fri til å gjøre hva dem vil, noe de også gjør. Det finnes også kuer som er eid, men da er dem merket og gjerne holdt litt mere kontroll på, dem andre roamer rundt i landsbyer og fikser mat og nyter oppmerksomhet. Jeg ser det stadig vekk på vei til jobben på morgenen, biler stopper opp langs veien og løper ut med mat til dem, dette da sikkert noe som bringer hell og lykke. 

Evergreen Pub, Panjim, Goa, India

Panjim ligger temmelig nære flyplassen i Goa, en av de større byene i området. Jeg har vært her før en gang i fjor, denne gangen ble det derav nye gater og områder.

Evergreen Bar and resturant, Panjim

Fant denne plassen her, bitte liten bule med sitteplass til noen får. Tv på toppen av kjøleskapet og en liten bar. Trivelig plass med det aller nødvendigste.

Eieren var igså utrolig trivelig, han hadde kjøpt dette stedet av sin far for ca 5 år siden – alt i alt hadde det vært i familiens eie i 39 år. Så til neste år er det 40 års jubileum og full fest.
No creditt! Han hadde sluttet ig gi kreditt til de lokale (det var mest lokale som besøkte), da de som regel glemte at de hadde fått kreditt i utgangspunktet. Ivrig fan av krabbefiske programmet på discovery. Og bra oppdatert på kystområdene ved Norge. 
Nå har han blitt oppdatert på litt øltyper også, så her er det mulig man kan kjøpe en IPA snart… Kanskje til 40 års jubileumet? 🙂
Bra pub, helt perfekt. Skal du til Panjim så stikker du innom her.

Margao, Goa, India

Det er lavsesong i Goa nå, regntid og fryktelig varmt. Så i stede for stranden, så stakk vi litt lengre inn i landet (noen få kilometer da).
Folk som sover på gaten ser man overalt, om dem er fulle, utkjørt av varmen eller rett å slett bare sjuke vites ikke. 
Markedet, veldig likt som mange andre marked. Heldigvis lite fisk her, det pleier å lukte bra i denne varmen. Svære greier, kan gå seg vill der inne.
Usikker på hva duden på bildet under selger.. No palmesukler greier kanskje? Luktet godt iallefall..
Cold drinks
Gatene er fulle av skopussere, sykkelreperatører og .. Paraplymekkere?
Inntrykket fra Goa, om man googler og leser litt krasjer mye med virkeligheten.. Det er mye søppel her, overalt, også på strendene. Goa er i det hele tatt litt oppskrytt spør du meg. Det finne mange mange plasser jeg heller hadde reist, med mindre du er skikkelig inne i cannabis opplegget så spinner mye rundt kvaliteten på hotellet du bor på.
Bilde under er fra city center, flott lagt opp med park og noe som jeg mener er et slags courthouse/offentlig kontor her på bildet da. Standard butikker og byliv 🙂
Mango sesongen er i full gang
Bilde fra parken under her….

Alltid artig og se en ny by da, men dem begynner jaggu å likne veldig mye på hverandre. Det som alltid er fraværende er hyggelige kafeer og pubber – det er ingen sted man kan slå seg ned å se på folk. Det er bare ikke noe folk gjør, man ender alltid opp inne en plass med heller sjaber ac.. Man finner litt sånne steder langs strendene da, men det er stort sett resturanter. Goa våkner jo da til litt mer på sommeren, men denne byen her ligger litt unna strendene og endrer seg nok ikke stort.

Mobor beach, sør Goa, India

Jeg har tatt en langhelg i Goa, Mobor beach. Det er monsuntid her nede nå, men – hvor mye kan det egentlig regne? Det blir vel litt sol? Nei, det ser ikke bra ut, slutten av juni er visst ikke tiden. Uansett så er vi på bra hotell da (reiser sammen med en svensk kollega), så vi kan jo henge i baren. Men en liten strandtur må man jo ha, videoen her gir ikke noe bra bilde av hvor mye regn vi har…men det er høljer ned asså.

Lunch i India

Nå nærmer det seg endt opphold her nede, å det har jo egentlig bare vært gjevt altsammen. Men denne maten kommer jeg nok ikke til å savne så mye. Jeg kan vel si at jeg ikke ser for meg å besøke noe indisk resturant med det først.

Det er jo ikke slik at det smaker VONDT da, det ekke det – men det er dette med at man spiser det hver eneste dag. Vegetar er helt ok det, men ikke hele tiden, samme med krydder og chilli å sånnt. Nå som Norge kommer nærmere å nærmere så blir jeg mindre og mindre tollerant for kantinen her.

Usikker på hvor mange firma som er i dette bygget mitt, det virker ikke fullt iallefall. Vi har egen kantine i en av topp etasjene der – å så er det felles kantine for hele bygget i 1 etg. Altså en etasje opp fra grunn-etasjen…ja

Kantinen i kontorlokalene har jeg ikke vært i på månedsvis – der er det helt krise. Ris og linser – samme hver dag bortimot. Men den felles kantinen kan overaske litt av og til. De har også en kiosk som selger snacks og småmåltider.

Greit prisnivå også, en sånn boks med Mountain Dew koster 2 Kr, Coca Cola koster 3 Kr. Varmeskadet snickers koster – ja jeg vet ikke hva den koster – den har smeltet så mange ganger at den ikke akkurat ser appetittelig ut.

Bilde over er et blinkskudd av kiosken, sett fra kantinen. Skulle vært fotograf altså, nydelig komposisjon.

“Kiosken” er flott den, her betaler man med adgangskortet for bygget – fyller på nede i hoved inngangen. Setter du inn 2-300 Kr så har du så det holder i evigheter.
Kantinen er flott den, skikkelig forseggjort, å bare tenk om de hadde brukt kjøkkenet for det det var verdt. Slakta litt kjøtt og mekke til taco fredag… ai ai. Men det er ikke så, dette er 100% vegetar kantine – finnes ikke kjøtt.
Sånn brett med diverse saker på kaller dem “tali”, her kan du kjøpe enten en “vanelig” eller en “executive”. En billig og en dyr, jeg har aldri testet den billige – for der er det samme maten som i kantinen på kontoret. Den dyre er jo da heller ikke “dyr” – jeg skal ned der snart, så jeg skal prøve å huske prisen. Men det er så lite at man ikke tenker på det, sånn i det store å hele så har man fått et veldig avkoblet forhold til penger her i landet. 

Tidlig lunsh dette da, pleier å stå metervis med kø.

Jeg tester det meste som er her, de bytter rundt på menyen hver dag. Men for en nordmann så vil man nok si at det er det samme som selges hver dag da… det er liksom samme greia i ny innpakkning. Men noen ganger, av og til, så lager dem pasta. Hurrah!
Den tallerkenen, tali’n, under der, er til dags dato den beste lunsjen jeg har hatt på jobb. Det sier vel sitt, haha, nei man skal jo ikke klage da. Men av og til går man bare helt tom. Pastaen under var kald da, det var definert som en salat – og han som lesset på borte ved disken forstod ikke hva jeg skulle med så mye salat.

 Under her så er standarden, jada – jeg kan høre folk nå “Dette ser da godt ut det?” JODDA!. Men ikke hver bidige dag.

Ble mye matbilder nå, men den under her var også stas. Det er andre gangen jeg har fått pasta – himmelriket!. Jeg satt også og overbeviste meg selv om at de bollene på toppen der var kjøttboller… noe de selvfølgelig ikke var. Jeg vet ikke hva dem kaller det, men jeg har funnet på mitt eget navn på dem; “Ihjælkokt blomkål rullet rundt i no mel greier å presentert som kjøttboller til utlendinger for å bryte dem ned psykisk” (TM).

Hjemløse

42 grader i skyggen, ikke mange plasser å gjøre av seg – beste er vel bare å ligge helt stille å vente på at det verste skal gi deg.

I disse dager så har også Sikhene en festival/tradisjons greie, de setter opp små telt langs veien der de gir bort 'sweetwater' (sukkervann). Dette da for å hjelpe folk med å få i seg nok veske iløpet av dagen.