Lunch i India

Nå nærmer det seg endt opphold her nede, å det har jo egentlig bare vært gjevt altsammen. Men denne maten kommer jeg nok ikke til å savne så mye. Jeg kan vel si at jeg ikke ser for meg å besøke noe indisk resturant med det først.

Det er jo ikke slik at det smaker VONDT da, det ekke det – men det er dette med at man spiser det hver eneste dag. Vegetar er helt ok det, men ikke hele tiden, samme med krydder og chilli å sånnt. Nå som Norge kommer nærmere å nærmere så blir jeg mindre og mindre tollerant for kantinen her.

Usikker på hvor mange firma som er i dette bygget mitt, det virker ikke fullt iallefall. Vi har egen kantine i en av topp etasjene der – å så er det felles kantine for hele bygget i 1 etg. Altså en etasje opp fra grunn-etasjen…ja

Kantinen i kontorlokalene har jeg ikke vært i på månedsvis – der er det helt krise. Ris og linser – samme hver dag bortimot. Men den felles kantinen kan overaske litt av og til. De har også en kiosk som selger snacks og småmåltider.

Greit prisnivå også, en sånn boks med Mountain Dew koster 2 Kr, Coca Cola koster 3 Kr. Varmeskadet snickers koster – ja jeg vet ikke hva den koster – den har smeltet så mange ganger at den ikke akkurat ser appetittelig ut.

Bilde over er et blinkskudd av kiosken, sett fra kantinen. Skulle vært fotograf altså, nydelig komposisjon.

“Kiosken” er flott den, her betaler man med adgangskortet for bygget – fyller på nede i hoved inngangen. Setter du inn 2-300 Kr så har du så det holder i evigheter.
Kantinen er flott den, skikkelig forseggjort, å bare tenk om de hadde brukt kjøkkenet for det det var verdt. Slakta litt kjøtt og mekke til taco fredag… ai ai. Men det er ikke så, dette er 100% vegetar kantine – finnes ikke kjøtt.
Sånn brett med diverse saker på kaller dem “tali”, her kan du kjøpe enten en “vanelig” eller en “executive”. En billig og en dyr, jeg har aldri testet den billige – for der er det samme maten som i kantinen på kontoret. Den dyre er jo da heller ikke “dyr” – jeg skal ned der snart, så jeg skal prøve å huske prisen. Men det er så lite at man ikke tenker på det, sånn i det store å hele så har man fått et veldig avkoblet forhold til penger her i landet. 

Tidlig lunsh dette da, pleier å stå metervis med kø.

Jeg tester det meste som er her, de bytter rundt på menyen hver dag. Men for en nordmann så vil man nok si at det er det samme som selges hver dag da… det er liksom samme greia i ny innpakkning. Men noen ganger, av og til, så lager dem pasta. Hurrah!
Den tallerkenen, tali’n, under der, er til dags dato den beste lunsjen jeg har hatt på jobb. Det sier vel sitt, haha, nei man skal jo ikke klage da. Men av og til går man bare helt tom. Pastaen under var kald da, det var definert som en salat – og han som lesset på borte ved disken forstod ikke hva jeg skulle med så mye salat.

 Under her så er standarden, jada – jeg kan høre folk nå “Dette ser da godt ut det?” JODDA!. Men ikke hver bidige dag.

Ble mye matbilder nå, men den under her var også stas. Det er andre gangen jeg har fått pasta – himmelriket!. Jeg satt også og overbeviste meg selv om at de bollene på toppen der var kjøttboller… noe de selvfølgelig ikke var. Jeg vet ikke hva dem kaller det, men jeg har funnet på mitt eget navn på dem; “Ihjælkokt blomkål rullet rundt i no mel greier å presentert som kjøttboller til utlendinger for å bryte dem ned psykisk” (TM).

2 Replies to “Lunch i India”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.