Oh no, its to loud. It will break my fuckin’ ego

Det ekke mye rock i denne byen, det er ikke mye rock i India i det hele tatt. Det er et miljø i Bangalore og Delhi der det lefles med eletriske gitarer, men det er ikke samenlignbart med det vi har i gamlelandet.Musikken her nede, som jeg da bare kaller indisk, er i all hovedsak veldig knyttet opp mot filmer..det fortelles historier og man skal kunne danse til dem – alle danser. Utenom han norske i hjørnet der borte, han danser ikke.

I Chandigarh så er det nærmeste jeg har kommet skikkelig musikk en dude som spilte Bryan Adams på en pub/resturant her. Selvfølgelig etter å ha vandret i den musikalse ørkenen i et år, så blir jo en coversang av Bryan Adams tilnærmet det samme som å se Ramones gjenforent for et siste stort show.. Men denne helgen som var så gikk det noen folk rundt å solgte billetter til “Back to basic” konserten de arrangerer på Girl In The Cafe (sector 17, rett ved der jeg bor). billetten hadde bilde av en el-gitar – så her var det bare å sjåppe. 200 rupi.

Man er jo litt skada, rock er ikke tingen her – så man forventer jo ikke allverdens for å være helt ærlig. Så det ble litt sånn “ai ai ai, her blir det no Hendrix og greier ja, haha” – prat. For det blir jo aldri det, det blir til nød Bryan fuckin’ Adams, herregud jeg er lei av summer of 69.

 

Men så var jeg innom på lørdagen da, formidagen, for lunsj/frokost-ting. Og mens jeg ventet på dagens tolkning av omeletten, for her vet man aldri helt sikkert hva man får, så begynte bandet å rigge opp. Å dette virket lovende, gitar, bass og trommer – klassisk lineup vøtt :). Så begynte lydprøvene, haddy lemmy vært der hadde han nikket annerkjennende – for vi begynte med en gang å prate om dette murbygget hadde skikkelig armering. (det ramler jo bygninger sammen her “hele” tiden”.

Så ser vi da at eieren kommer for å prate med bandet, å det ekke vansklig å forstå hva de prater om. For høyt vøtt. vi sitter ute og bandet kommer ettervert tuslende ut de også for en kaffe og røyk. Og det er da man forstår at dette kan bli en kul konsert, for vi prater med vokalisten – som da sier.: “Yeah, the other guests complained that it was to loud. They where like: Oooh, it’s to loud.. its gonna break my fuckin’ ego!.. assholes”. Ja!, haha, thats the spirit. Det er INGEN som prater slik her nede vøtt 🙂

De tre gutta som var headliner kom fra 3 andre band, og hadda da skrudd denne kvelden sammen som en “back to basic” greie – med classic rock. Skikkelig tight, den siste låten av Hendrinx var spesielt bra og stemningen sto i taket. Det prøvde seg tilogmed på sånn moshpit greier – men det ble fort stoppet.

 

Vi kom jo selvfølgelig tilbake på kvelden før dem gikk på og fikk kjøpt dem en runde med øl. Stedet ga dem en -1- pils gratis, resten måtte de dekke selv. Men herregud dem kunne spille, bare godmusikk hele kvelden og jaggu ble det ikke bare en, men to låter av Hendrix. Jeg har noen videoer av dette men lyden ble ikke så bra, skal legge dem ut uansett da.

 

Kult å høre at det er ting som skjer på rocke fronten også, om litt så kan man kanskje få høre litt skikkelig metall også. Men dette var stor stas… De 110% på scenen og spellte det dem kunne, så fort siste tone hadde lagt seg på siste sang så kjørte DJ’n på med standard drittmusikk – og stoppet vokalisten som skulle takke publikum og introdusere folka i bandet. Det kom nesten til tumulter 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.