Tjall i India !

Det heter ikke Tjall, men det høres sånn ut – Chail. Et lite sted oppe i fjellene ca 5 mil fra Shimla i staten Himachal Pradesh, ca 2200 moh. Det er et sted man besøker for å se på palasset til en gæren konge som het Bhupinder.

Bhupinder vøtt, han er det masse historier om. Han høres ut som en spess fyr, dem sier han hadde 365 koner – så her snakker vi nok om en skikkelig energibunt. Jeg har blir fortalt en del historier flere ganger, å en av de bedre er når n’ kjøpte seg Rolls Royce.

Det er litt sånn mis-match om hva som skjedde. Den ene historien forteller at Bhup’ her var på beøk hos noen engelske aristrokater/kongelige og ble fortalt at han ikke var skikkelig konge, fordi han ikke hadde så gjeve kjøretøy som dem.

Den andre versjonen går på at han ved et tilfelle besøkte utslags stedet for Rolls Royce, og når han forespurte detaljer på topp modellen – kjappt ble fortalt at dette var noe ikke han hadde råd til uansett. Å man skakke fornærme en Indisk konge vøtt’. Så han kjøpte 3-4 rolls’ toppmodeller – fikk dem shippet hjem, der kappet han taket av dem å brukte dem til å transportere mat til dyrene og fjerning av avfall på gården. haha. Veldig bra.

En annen historie om han her, han hadde sett seg ut ei jente da – men må du ikke tru at hun overhodet ikke var interesert. Så hun fikk på en eller annen måte sagt nei til denne fyren, men dont get mad – get even, som dem sier. Så han hadde visstnok fått tak i en skulptør, så han handlet sporentreks inn større kvanta med med marmor og ba kunstneren sette igang. Så da fikk han satt opp en statue av demme dama da på torget i byen….naken. hehe, ja det var sikkert fælt for a’ dette – men, hehe. ja. 🙂
Så, han var ikke helt i det gode selskab i Shimla – der engelskmenna holdt hoff. Han fikk vel egentlig beskjed om å holde seg unna. Så han bygget seg dette palasset i Chail – bildet under.

Chail Palace:
Flott svært bygg på toppen av Chail, svær hage med egne tennisbaner og flere mindre hus til tjenerskapet og alle konene sikkert. Vrimmler av apekatter her nå, rolige krabater – ikke så aggresive som de ved monkey temple i Shimla. En kjent Indisk film ble spillt inn her også, 3 Idioter heter den, har ikke sett den – men det må jeg vel gjøre nå.. Vi var også 3 stykker på denne turen, så 🙂

De to rommene man ser på toppen i front her var de dyreste, ca 17.000 rupi pr natt, men det er vel mere å betrakte som leiligheter en rom. Stedet var fullbooket, så jeg måte ta til takke med et vanelig rom som ligger på ca 4000 rupi pr natt. Standaren er helt ok – å så er det jo litt sånn added value med tanke på stedet man bor.
Utsikt fra rommet, masse apekatter da – men fikk ikke med en eneste en på dette bildet. Viktig å lukke vinduene når man skulle sove.

Seng, hard som stein.

Peis og bord, trivelig rom.
Det er her man er, det er ingen by man kan traske rundt i. Men stedet er så fint at det ikke er problem å svi av et par dager her. Billiard rom, bar og en helt kul resturant. 
Baren:
Noen bilder fra området rundt “palasset”:
Man kunne leie frittstående hytter også, så-dær standard.

Party hytta på enden av stien, for utdrikkingslag. Så veldig sliten ut innvendig.

Det gikk lange stier innover i skogen. Nesten som å gå i skogen hjemme i Norge, likt men annerledes da. 

Ikke helt ulikt Norge da ? 

Skikkelig behagelig sommervær her også, som en god norsk sommer. 25 grader pluss – frisk luft.

Vi tok turen mot Log Huts

Tennis banen, tommelen min er også med i bildet.
Bilde tatt fra enden på plenen mot hovedhuset, man kan skimte skinnene til mini-jernbanen for barn til venstre der. Dette området er åpent for alle, ikke bare gjester av hotellet, koster 100 rupi for adgang, da kan man også traske rundt inne på hotellet.

Kafe’n på plenen, steng inntil videre – så ikke ut som dem hadde planer om å åpne den med det første.

Utsikt fra siden av hotellet, straka vegen ned. Desverre var det litt overskyet når vi var der, som det ofte er uansett, ellers så kan man se snøtoppene innover himmalaya i horisonten der.

Live and let live.

Apekatter, fullt av dem.
Inngangen til området, 2-300 meter kjøretur innover der så kom man til hovedhuset.
Selve hotellet/hovedbygget bærer preg av en del slitasje, men alt i alt temmelig bra. Det er nok i all hovedsak indiske turiser som kommer her, men ifølge eieren er det alltid innom noen utlendinger iløpet av høysesongen. I resepsjonen så kan man også kjøpe diverse suvernier greier, her går det da mye i sjal, tepper og metallfigurer som viser forskjellige mytiske figurer.
Kjempefint bilde av resturanten, ikke kjempe utvalg. Men dem hadde da omelett iallefall. Men du finner feks ingen vin her, det er hovedsaklig matchet mot indiske turister.

Ref plakat under så er da dette da produkter fra “tribes india”, så de skal da ikke stå å pushe kina-import å slik. Mye fine ting, det store er vel da feks dem her yak-ull teppene som er temmelig flotte. ca 3000 rupi for 200×80 cm. Ble noe shopping her, jeg skal jo snart hjem så jeg må jo dra med meg litt gaver å sånn da.

Men altså, flott sted – annbefales å ta en tur her for et par dager. Sitt i hagen med en pils og test ut litt lokalmat i resturanten. Ja – jeg SIER det, men jeg gjorde det ikke selv da, ble vel mest spising fra continental menyen. I nærheten av dette stedet finner man også verdens høyeste cricket bane, skal vippe ut noen bilder av den senere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.