Bocas, litt bilder å greier

Jess, da prøver vi igjen. Jeg har skrevet dette to ganger nå – vi er et stykke unna Panama men det har jggu ikke vært noe internett å oppdrive på Bocas Del Toro. Men nå ser det ut til å gå litt mere unna her, men man kan ikke ligge på latsiden for strømmen har gått og jeg har kun 25% batteri igjen.

Bocas er i all hovedsak bygget opp av fruktfirmaet Chiquita, de startet her nede på slutten av 1800 / begynnelsen av 1900 tallet. Bygningene her nede er vel stort sett fra da, noen nye strøk maling men ikke mye mer, mye fargerikt da som seg hør og bør i karibiske områder.

Hovedgaten gjennom byen, kanskje 2 kilometer?, full av resturanter, pubber og diverse turistsjapper med kjøleskapsmagneter eller en gjeng som skal selge deg turer til de forsljellige øyene omkring her. Dykking, snorkling, osv.

Gatene er fulle av surfere og badegjester, snittalderen ligger vel på en 24-25 år – i all hovedsak backpackere. Også temmelig tett med folk som selger hasj, mariuhana og jenter. “Ey maaan, weed? Girls?”..”come maan, weed and girls eh?”. På samme måte som Thailand dette da, “massaaaaaage?.” Så erdet en del surfe sjapper her da, litt sånn generisk plass.

 

Byen, eller hele øygruppa faktisk, kan skilte med hele en – 1 – minibank som ligger rett oppe i gata her. Dette da kombinert med at 99% av foretakene her ikke tarimot Visa eller Mastercar, krysser av flere punkter i “jasså du vil starte eget land?” manualen som styresmaktene her nede kjøpte billig for en del år siden. Køen utenfor den minibanken er som et samfunn i seg selv, folk kan stå i timesvis.

Landjandeøen på bildet over her.

Med en minibank og 20 millioner backpackere så har dem slått skikkelig på stortromma når det kommer til vaskeri, her har vi klart å lokalisere to stk. Vi kan ikke vaske på hotellet siden de må spare vann sier dem, eller, brøler dem for å overdøve regnet som har HAMRET NED I SNART 3 DAGER!

Der ser det ut til at keg ikke får lov til å laste opp flere bilder lengre…skal vi seee..

Jo! Guds lykke! Se her er bilde av Jens – vi vasker klær! Trengtes det etter flere dager på tur i varme og fuktighet.
 
Nå er det avgang fra øya, neste stopp Costa Rica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.