Costa Rica, botanikk spesial

Kanke bare sitte å se på havet vøtt, må jo få med seg litt også. Jeg og Jordheim er jo ihuga botanikk intereserte så når vi så det faktisk var en botanisk hage rett borti her så var det ferdig prata! (Det var også det ENESTE som hadde åpent på søndag…men dog… Planter vøtt, fælt interesant)
Inngang fra hovedveien, til fots må vite – vi har ikke høstet like mye ros for det miljøvennlige sykkelvalget vårt som jeg trudde. :D, kroppen svarte ikke posetivt på dem her tråkke tingene hell..
Ja, hva kosta det å komme inn her a?, skal vi si 3$ ? Noe sånn.. Det er basicly en regnskog der en gjeng botanikkere, bottanikkere, holder litt styring (haha!) og også dyrker frem litt sånn krydderplanter og meddesin planter. Vi blir møtt av en trivelig fyr i “legaliser maiuhana” t-skjorte. Penger skifter hender (nytt favoritt utrykk det, hvor mange ganger har jeg brukt det i bloggen? Svar riktig og vinn en panamahatt), vi får kart og en “lykke til”. Ut i skogen, regnskogen, det er det med regnskog – fælt fuktig. I dag sa mariuhana mannen at vi hadde 100% luftfuktighet. Svetten rant.
Bildet over er huset til folket som jobba her, ser idyllisk ut – men så er det dette med varme & fukt da. Ingenting blir tørt aldri.
Bildet over er de der to fra muppetshow vøtt, de som har den der manamana sangen. De sto HELT stille å prøvde å gli inn i ommgivelsene – gjennomskua!
 

 
Bildet over er jeg temmelig sikker på er en krysantium.

Enda en krysantium her ja.. Flotte 🙂

Turen rundt hagen/skogen tar en god time, som nevnt fuktig og veldig gjørmete. Sklir rundt mens man svetter og styrer – masse lyder og stort sett grønnt tak. Veldig kul tin å få med seg – traske rundt i jungelen.
Bildet over er forresten et gummitre, de hadde slike gule små sklt som fortalte hva de forskjellige sakene var.

Enda en nydelig krysantium på bildet under.

Planter kan roughly deles inn i to kategorier, kan de spises? Kan de røkes? Bildet under her var ikke merket med dødningshode og er derav spiselig.

Rød frukt på bildet under, vanskelig å lese lapp, vi valgte å ikke spuse denne. Litt fegis, men bedre safe than sorry da altså.

Ser noe digg ut da.

 

Bildet under viser en krysantium busk, flotte farger!

 

Pepper, denne kjente vi igjen uten problem, jeg spiste et par – verifisert pepper!!. Dette er fersk da, de høstes og tørkes før dem shippes til Norge.

Bildet under, krysantium i full blomst!

 

Det er helt umulig å få til perspektivene på dem her enorme trærne, strakk seg himmelhøy med enorme stammer.

Jeg har litt flere bilder, men det tar for mye tid å laste opp. Var faktisk en veldig fin tur. Regnskogen strekker seg helt ned til havet, dette var vel ca 100 meter inn i landet bare.
 
På slutten av turen møtte vi mr mariuhana igjen. Han fortalte å viste litt, vi fikk smake juice fra en opprinnelig brasiliansk frukt.. Aldri smakt før, skikkelig gøtt. Så kom han med det jeg med en gang mente var en klump hasj til hver av oss. Men han mente da fast bestemt at dette var sjokolade som var laget hos dem…smakte forsåvidt også sjokkis. 🙂

2 Replies to “Costa Rica, botanikk spesial”

  1. naturens sønner på tur skjønner jeg.
    pass dere for folk som deler ut sjokolade. morra mi lærte meg altid å ikke ta imot godis fra fremmede. hu nevnte aldri fremmede med hasj. det hadde sikkert vært bedre 🙂
    og takk for at du minte meg på mahnamahna`n igjen. nå som jentungen endelig har slutta å mase etter den og jeg har glømt den ;P
    god tur videre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.