Isola delle Correnti, Sicilia

Scicilias sydligste punkt, og jeg mener det må være Italias sydligste punkt også ? ..de har kanskje noen øyer lengre sør. Rart vanskelig å finne uttav på nettet er det også.

Om man tenker på Lindesnes fyr, så er jo det skiltet opp, ned og i mente. Det var ikke denne plassen – det var små landeveier, tomatselgere og forbi industriområder. Selv når man kom seg ned til kysten så var det ingen skilt, man måtte bare kaste seg ned en av grusveiene mot stranden og satse på at det iallefall var en offentlig vei.

Nydelig dag, litt overskyet og bra med vind.

 

Det sydligste punktet på Sicilia, med et bygg på en øy der ute – det er jo det som er Isola delle Correnti . men igjen altså, googler man dette så kommer det opp mest på italiensk. Så noe gammelt ut, sikkert en eller annen gammel militærsak.

Kan se ut som det tidvis er vei over og at den vaskesbort med jevne mellomrom. Det var slik at man nesten kunne vasse over.

 

 

I ryggen av bildet under så lå det en strandbar, ikke mye liv der men den var åpen da. Nå er vi jo her en uke før høysesong, så det er nok ikke lenge før strendene er fulle her nede.

Kløne i kirken, Scicli

Jeg tok turen til Scicli, en liten by som ligger en times tid kjøring unna. Skal legge ut litt bilder fra byen senere, men denne videoen må ut først. 
Vi var inne i St Bartholomew (ellerno..han helgene som ble flådd levende) kirke/katedral. Det var ikke mange folk, men vi var vel alle turister – samt et par lokale som satt i hard bønn. Man demper jo stemmen med en gang man går inn i kirker, man skal jo være stille og rolig og ikke gå rundt å gape å rope. Å her inne var det stille som graven, det ble utvist en forsiktighet og stillhet som hadde fått den mest vante kirkegjenger til å nikke godkjennende…
………. men så kom kirketjeneren

Noto, Bar Rock by

Noto ligger sånn ca nord-ish for San Lorenzo, og er en av de nærmeste “turist byene” her. Altså den har litt sånn sights, solid fotfeste i kjøleskapsmagnet industrien, pizzeria og gågade! (det uttales: gå-date, ja..)

Solid gammel by, bygget i noe dem kaller bar-rock stil, ikke helt sånn jeg ser det men – when in rome osv. Kjempegammel altså, Hercules (halvguden… sønn av Zeuzs er det vel) var visst innom her etter han var ferdig med sine 7 oppgaver (les boka). Det var også den siste Islamske byen som falt for de kristne på Sicilia, jeg kunne ikke se mye islamske saker bevart her, men det komme vel sikkert av at dette da skjedde i år 1000. En god stund siden det også da altså.

Det byen er kjent for i dag er “Den Store Lukeparkeringen i 2015” av Trond Johnsen. Sørgelig nok så finnes det få bilder av hendelsen, men her er det bilde av Marius og Pernille ved stedet det skjedde… neste år selges det kjøeskapsmagneter om dette her…. I digress..

Bildet over og under her er ingenting spess, det er bare refferansepunkter på hvor vi parkerte bilen. Slik at vi på et senere tidspunkt eventuelt kunne vise dette til de lokale å be om hjelp..så det, jaddaså.

Kirker, det er flere av dem, 3 store, dette er en av dem. Jeg har ikke kommet meg til hovedkirken ennå,det ble litt mye kirker å så er det så varmt.

I denne kirken var ikke troen sterk nok, så de måtte få inn hjelemiddler for å holde menigheten samlet.

Tre store bilder (fresker ? jeg bare kaster det ut der.? ). Bildene viser faderen, sønnen og den heilage ånd, bildet under her er da faderen… ikke helt sikker. Men det er en slik mørk “virvelvind” i midten av bildet der, på vei ned til folkene på bakken. Det må være faderen (gud) mener jeg, som man ser så skaper det en del ståhei – hesten bak der gikk rett på bakbena feks.

Det var gratis tur opp i klokketårnet, å så kunne man gi donasjoner fritt når man kom ned. Bildet under er av en av de tre kirkeklokkene, som ikke lengre er i bruk (privat kirke dette visst, no undervisnings greier, mannlige kloster ting greie)), det var heller ikke lov til å prøve å ringe i dem, jeg spurte, fikk ikke lov.

Flott utsikt fra toppen, ser ut over hele Noto.

Et lite, eh, bønnerom?, eller hellighet, som desverre ble ødelagt for lenge siden. Vondt å vite, hun jenta som viste oss rundt snakket ikke perfekt engelsk, jeg tror søsteren hennes jobber på animal rescue centeret i Costa Rica, 🙂 ,, hehe

Mere utsiktsbilder over Noto, dette rett ned på begynnelsen av denne gågada som gikk noen hundre meter oppover.

KJØLESKAPSMAGNET! ,, check!

Den store hovedkirken på bildet under her, masse trappetrinn, å så tror vi det kanskje var gudstjeneste der, siden dørene var lukket. Så det ble ikke noe tur innom denne gangen. 

Bildet over er da Noto Katedralen, bygget på slutten av 1700 tallet, raste i 1990 på grunn av noe dårlig byggtekniske ting kombinert med et jordskjelv. (mye av byen og området generelt merket dette skjelvet)). – gjenåpnet i 2007 da, så dette er bortimot nytt. Forstod jeg denne guiden på den ene turen vår riktig, så er også dette bygget nytt – det er ikke snakk om å så mye resturering.

Jeg har jo lagt ut en video om dette fra før, men bildet under her viser da denne maskinen der man kunne legge på en mynt, å så ble det automatisk tent et lys. Om man er heldig så kan man putte på en mynt å få tre lys på rad, da vinner man 2 hekto med avlat.

Litt oppi gata fant jeg en hel butikk med bare kjøleskapsmagneter, det er jo helt crazy. Desverre hadde jeg allerede kjøpt den ene jeg skulle ha. En magnet for landet, en for området/staten og en for byen. Må ha noen spilleregler ellers så blir ikke kjøleskapet til å se ut ettervert.

Masse keramikk å få kjøpt overalt egentlig, men dette var en av de få som faktisk hadde vekstedet sitt sammen med butikken. Han brant og malte å skulperte her. Han var fryktelig opptatt av ugler han her, hadde store kvanta med ugle keramikk, lamper og talerkner å greier.

For første gang siden je gkom til Italia ble det endelig pizza ! Måtte ha med bilde av servitøren også, Solstrålen som jeg kaller henne, dette bildet yter henne ikke rettferd – hun var ikke i så godt humør hele tiden.

Pizzaen var digg da, skikkelig digg. Min bror gikk for noe med rart navn, noe som kan slå begge veier, pizzolo eller pizzalottoto ellerno. Det var ikke så digg, men han fikk seg en skikkelig pizza senere da.

Litt div bilder.. 

Det trente øyet vil sikkert gjenkjenne denne bar-rock stilen i alle bygningene. Byen i seg selv består av en sånn gågate ting, med resturanter og div småbutikker. Resten er trange gater og smug som man nesten kan gå seg vill i.

Katolikkene slår til igjen

Alle de katolske kirkene her, å katolske kirker i det hele tatt kanskje?, er jo alltid åpne. Så det er bare å gå inn som man vill. Men man blir jo som regel møtt av noen som skal ha penger.. Katolske kirken er jo så fattige.
Denne her har jeg aldri sett før, i stede for å tenne lys manuelt på gamlemåten – så har dem mekka til en automat som man kunne putte penger på… perfekt demonstrert her av min bror !

Jeg tror den bare reagerte på at noe form for mynt ble putta inn, så det ligger sikkert noen sånne biltema brikker i bunnen der,..å en gjeng munker som sitter å bakrommet å prøver å finne uttav hvor det er gangbar valutta… uansett – mer penger til jesus mennene! bra!

Cala Mosche, Sicilia

Huset vi leier i San Lorenzo ligger i enden av en større nasjonalpar, eller natur reservat erre vel. Hele reservatet er basicly stengt for biltrafikk og tilogmed sykkler (!?).

Midt i dette reservtet, ved kysten, så ligger det flere har sagt er Sicilias flotteste strand, så da måtte vi jo ta turen. Men det var helt avsindig varmt – og det finnes ikke en benk så langt vi kunne se. Ingen søppelkasser ellernoenting egentlig.. bare veldig varmt og støvete veier, fraflyttede hus og noen utgravinger som jeg ikke har evnet å forstå hva er.
 Fra en steinrøys av et hus på veien ut mot denne stranden,…4, hvem vet.
Artig…
Men det var nå en veldig flott strand da, etter en times trasking utover. Tror vi er heldige som er her uken før høysesongen starter, har sett bilde av at denne stranden og resten av strendene oppover her er stapp fulle av folk. Nå var det bare en liten gjeng som hadde funnet veien ut.

Det er virkelig flott her, stranden ligger inne i en vik med perfekt sendbunn hele veien ut, langrunnt og temmelig besykttet for bølger.

Ikke så allverdens med folk, høysesongen starter neste uke – da er det nok pakka.

Absolutt verdt turen, å så kan det nevnes at det ligger en resturant rett ved parkeringsplassen. Siste sjangs for mat øl og vann !