Nyttårsaften formidag

Da er jet lag’n borte etter noen harde dager med akutte nå-er-vi-på-ferie behov, nå erre bare noen timer til nyttårsfeiringen begynner. Men vi hadde dagen til å traske rundt da, å se på ting..lete etter kjøleskapsmagneter å sånn. Dem hakke San Juan magneter her – bare puerto rico. Hva er dealen med det a ? 
Bilde over der, 2 stk på jobb i kaffe kiosken på torget rett ved hotellet vårt. Greit at man har god tid å kan roe ned, men erre mulig. Herregud det går tregt – det skal prates å diskuteres til det kjedsommelige. Alt går tregt i karibien, utenom gang farten da – den er akkurat passe.. for meg. 🙂

Panorama bilde fra vest siden av old San Juan

Due pensjonat

 Hele gamlebyen har enveiskjørte gater, som regel konstant fulle av biler..men da ikke her altså.. Smale fortau også, så hele veisystemet blir en sånn trafikkert gågate ting.

Volvo 940 a gitt, i strøken stand. Med tyske skilt !? , da mener du det.

Mannen på bildet under, så vi når vi sto 30 minutter i kø for en kaffe. Det var noen greier med han her duden, ei dame som drakk kaffe med oss fortalte at det visstnok fantes en sang dedikert til han.. en kjent sang.. “mannen som selger duftende blomster” ellerno, finner den IKKE på spotify. Nei, det er mulig det ikke er en sang, men at HAN pleide å synge. Ja – før i tiden (det var en eldre dame vi snakket med må vite) – før i tiden så gikk folk som solgte ting rundt å sang i gatene. “eg heitar olav stedje, og eg selgar blommar, kom å hent blommar” ellerno sånn. Å han var visst veldig kjent for dette. jess..  noe sånn. Vi ble jo uansett OVER OSS AV BEGEISTRING når vi kom over dette veggmaleriet av han også,.

Torget vårt der da, det var her blomsterselger/sangeren hang ut. 

Masse kermaikk og fliser til salgs, å det går mye i dem på bildet der. Som er maleri av dører, “the doors of old san juan”.

Det er i det hele tatt veldig mye artisan handicraft butikker her, alskens saker. Samt de vanlige tskjorte og solbrille buttieken. (har kun sett en eneste Starbucks og Burger King, de ønkser nok minimalt med kjede sjapper i gamlebyen)

Ronny ved fortet på vest siden av gamlebyen. Påbegynt på 1400 tallet og ferdigstillt 1500 tallet. Sett en del klassike kanonkule anngrep fra både amerikanske og engelske styrker.

Omrdet rundt borgen var før beplantet med palmer og hadde parkeringsplasser. Nå er det satt tilbake i oprinnelig stand som en stor åpen plass – drevet av parkvesenet.

Politisykkel

Bilde fra muren på vestsiden, svært fort.

Se det der, det er nesten som han bare skulle falt ned for å lære seg en lekse.  

Originale kanonkuler, i jern, de hadde også bly og sten kuler.

Fra toppen av fortet.

Fortet er helt i enden av plenen der, med kirkegård på høyresiden. Der kom vi ikke inn, så ikke ut til å være åpent for allmennheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.