Bordercrossing, india/Nepal

Bildet under er broen over til Nepal, som man ser så er det blitt mørkt og kvelden. Turen inn hit hadde også vært veldig langdryg, så vidt vi kunne bevege oss fremmover grunnet elendig sikt og helt grusomme veier. Det vekslet mellom asfalterte flekker og full blown nybygging av veier med bare sand og grus. Men det er ikke at man sutrer, for det er jo sinnsynkt eventyr – men sliten okke som da.

Her ville dem jo først ikke slippe oss over, for grensen var jo stengt for kvelden. Men etter en del frem og tilbake så fikk jeg og Jaswant lov til å kjøre over til den indiske imigrasjonen som ligger rett i enden av broen for å sjekke om det var noen der og om noen ville hjelpe oss. Det var også noen folk som måtte prates til for å lukke opp porter slik at bilen kom gjennom.

Joda, det ordnet seg, bare å komme over – å slik startet en to-tre timers prosess for å komme seg inn. Først var det Indisk emigrasjon for å stemple ut. Her var det da pass og hver mann inn på kontor forran en fyr som noterte all info i en bok med penn. Det tar jo bare den tiden det gjør med 6 personer.

Indisk imigrasjons kontor.

Etter det så gikk det på kjerrevei til det Nepalske checkpointet der alle pass måte frem igjen, å all info sirlig noteres ned i en stor bok med penn. Du å da.. :).. Men vi kom gjennom her også, men ennå ingen stempel for det var neste kontor igjen, altså den Nepalske imigrasjonen.

Vel fremme hos Nepal så traff vi på et skikkelig hyggelig par som ønsket oss velkommen inn til landet. Et par skjema hver, å så stempel i pass – dette gikk egentlig veldig smidig. Selv om vi hadde fyllt ut sånn e-visa å søkt på forhånd så ville de ikke ha noe med det å gjøre. Vi måtte fylle ut sånn on-arival ting, evisa kunne vi bare kaste. (25 USD for Nepal visum)

Bilde over og under er fra motorvogns registrerings greiene. Her var det veldig opplegg, de hadde sågar 3 paper pushers som satt og tok seg av dette. Her stenger dem kontoret 22:00, og vi kan ikke ha vært der mange minuttene før. Espen var fremme med alt av vognkort og tillatelser som vi har fått fra utleier Andy og igjen, så skulle all info overføres manuelt til bøker og skjema i tre kopier. Det lakket og gikk i evigheter, å akkurat da vi trudde vi var ferdig så ble vi informert om at vi måtte betale vei-skatt da. Så bilen måtte ut meg 6500 Nepal Rupi for 12 dager og sykklene måtte ut med 1200 Nepal rupi (120 rupi dagen). Vi må også inn på politistasjonen i Bhimdatta for å få klistremerker på skiltene ref dette, det tipper jeg Espen styrer med nå som jeg sitterå skriver dette.

 

Det var forresten tilløp til lett panikk da Remi kjørte en ..”vognkort ja…. hvor la jeg nå det igjen?..hmm”.. men det gikk en 30 minutter å så ble det en “..skakje stå på vognkort!”.

Bildet under her, ord blir fattige. Jeg kna ikke huske sist gang jeg brakk meg av dårlig lukt på dass. Men her var det helt eksepsjonelt. very..very….very dirty! Her kunne nok noen gått kanakkas med klor flaska.

Bildet under her er folka på motorvogn registrering, trivlige som dagen er lang. Gikk vel gjennom 10-12 penner pr dag tipper jeg.

Anyways, nå har vi det som trengs av papirer mener vi. Bare Espen fikser noen  klistrelapper til skiltene, å så må vi ut å fikse noen simkort – kjekt å ha. Hotellet her i Bhimdatta har forresten veldig bra internett, så vi håper det blir regelen fremmover slik at vi kan få lagt ut litt videoer og bilder ettervert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.