Maya hooo.. Maya hiiii..maya hee hee..

Fra Lamahi så dro vi videre på samme hovedvei som før frem til Lalamatiya hvor vi kjørte sør, til høyre. Ved neste intersection så kunne vi tatt ned til Kapilvastu – men siden den veien var grus så do vi rett frem til Ramapur – noen kilometer før Butwal og tok den lille veien ned til høyre – om man zoomer inn så ser man den til slutt. Trur du det var asfalt eller ? nei.. 18 kilometer på hardcore grus og sand. Hullete å fælt – igjen så fatter å begriper jeg ikke at dem her sykklene ikke faller fra hverandre. Må nesten stå oppe for å kjøre. Hadde noen kjappe stopp på veien ned her også for å samle laget litt – skulle nok ha stoppet litt mer å tatt bilder, men det er såpass intenst at man egentlig bare fokuserer på å holde en noenlunde fart ellers så vil man aldre komme frem. Bildet over er tatt når vi etter ca 16 km (ellerno) kom til en asfaltstripe som varte noen hundre meter før det bare var flekker igjen av den.

 

Dette er jo en bitteliten de-tour, å den er da lagt inn for at vi skal komme oss til Budha sitt fødested i Lumbini. Et av de få, om ikke det eneste, hellige stedene for Budhismen som ligger utenfor India. Her snakker vi flere hundre år BC.

 

En del besøkende når vi var der også, men ikke mye europeere. De hadde vist ca 20.000 besøkende pr år, så det er jo ikke noe kjempe besøkt plass – er nok mye pilgriumsferd folk som skal ned å se.

Bildet over og under er fra området utenfor selve temepelet som er bevart (der inne var det absolutt ikke lov til å ta bilder).

 

 

Bildet under er bygget som huser ruinene fra Budhas fødested og da tilhørende tempel. Navnet på temepelet er Maya Devi heter det…derav den tullete tittelen på innlegget her. 🙂

Skoparkering som seg hør og bør. Inngangen vet vi ikke helt hva koster for Jaswant gikk for å fikse – å fant da ut av at om han var guide så var bilettene gratis..så da var han plutselig guide.. han har jo aldri vært her før, hehe.

Ble en liten time her, vi har litt sånn thight schedule siden vi skal prøve å komme oss til Tansen før det er mørkt og vi vet at fjellkjøring med svinger og kaos kan ta litt tid. Men litt souvenir shopping og mat (tidenes tregeste resturant forresten, herre min gud det tok tid) ble det da – det er veldig flott omrpde dette her forresten med masse småbutikker og resturanter, bra med parkering og mye plass. Selve parken er jo enorm, det er visst kinesere (eller var det japanere) som driver å designer den, å det er masse andre nye tempel som er oppført sammen med dammer og hageannlegg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.