Next stop Tansen

Fra Lumbini så ble det en del bykjøring hele veien til Butwal via Siddhartanagar, å vi begynner vel å nærme oss en 2/3 tank med petrol. Så planen var å fuele i Butwal som er en av de siste store byene før fjellene, men den gang ei. Det har jo vært en slik blokkade mot Nepal i lengre tid – denne ble hevet rett før vi kom og forsyninger har begynt å komme inn i landet igjen. Men de er ennå ikke på track, å det vakke sjangs at vi fikk så mye som en dråpe – Jaswant fikk kranglet til seg noen liter diesel til bilen mens vi måtte fortsette oppover med uforettet sak. Det var noe prat om nye forsyninger på mandag (det er da i dag), men usvvist….spennende saker. Vi trenger jo bensin må vite.

Bildet over er ca halveis mellom Butwal og Tansen, kanskje 1000 moh og begynelsen at det som blir Himalaya kjeden ettervert. Merker at det begynner å bli litt kjøligere også, å litt mer frisk luft – mindre støv. Alt jeg eier og har er nå fullt av støv og siste paret med rene sokker røk i går.

Kan så vidt se veien som snirkler seg opp helt til høyre i bildet der, vi snakker om et bredt felt med lastebiler og motorsykkler i begge retninger ofte i en helvettes fart. Så oppover her går det stille og rolig i all hovedsak på 2 gir av og til 3.. Det å kunne hatt en GS1200 oppover her hadde vært utrolig kul kjøring, men det er noe eget med å dra en Enfield oppover også.

 

Espen og Remi ved Tansen skiltet, ca 8-9 kilometer fra hotellet, den siste klatre etappen gikk i selve byen og her var det bare å gire helt ned å gi jernet – for hadde sykkelen stoppet i de bakkene så hadde nok både den og fører rullet et godt stykke ned. Fælt bratt her altså 🙂 .. Nå er det snakk om at vi skal komme oss på politistasjonen i dag å få noen lapper som skal gi oss fem liter besnsin hver, så da håper jeg at jeg får knipset noen bilder av selve byen..

Ellers så gikk turen oppover bra, utrolig utsikt og veldig kult. Remi ble påkjørt av Jaswant (eller rygget på da) – ingen skade på bil, sykkel eller fører. Jeg var 10 cm fra å meie ned ei jente på tråsykkel og vi hadde oggså en heftig nødbrems forran en buss som bestemte seg for å krysse veien plutselig. Så har det vært litt kuer som har gått kanakkas og skapt litt sånn småkøddne situasjoner – men, bank i bordet, ingen uhell ennå.

Nå er det kaffe og frokost å så får vi se om vi får oss noe bensin. Det er også meldt en del regn i dag, og det har egentlig bøtta ned frem til nå – jeg ser at solen har begynt å titte frem, så vi får håpe de siste 11-12 milene inn til Pokhara blir sånn noenlunde tørre,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.