Tansen til Pokhara

Våknet i dag opp til regn, ikkje bra, men siden vi i dag i utgangspunktet ha bra med tid så ble det en lang frokost og litt internett tid i påvente av det verste skulle gi seg.
Kaffe, Hotel Srinagar, veldig nice plass. (ca 30 USD pr natt)

Det har jo vært en slik blokkade borti her, å den fikk vi oppleve ettervirkningene av for det vakke sjangs om man skulle få lov til å kjøpe bensin. Heldigvis fikk hotellsjefen tatt en telefon ned til trafikkpolitiet, de satt med sånn lapper for bensin rasjonering og skulle sørge for at vi fikk noen liter hver. Så når solen tittet frem så var det å komme seg på sykkelen eller i bilen og lete frem trafikkpolitiet – hvor vi da fikk en lapp på 5 liter bensin hver. Eneste var at denne bensinen kunne vi ikke få i byen men drøye 2 mil ut av byen. Nå vet vi jo at dem her sykkla bruker fryktelig lite fuel, så det vakke helt krisesteminng selv om vi gjerne skulle hatt full tank.

 

Fra Tansen til Pokhara så er det stort sett den ene veien man kan kjøre – altså da opp via Waling, Putalibazar og så ned til byen bak fjellet der denne world peace pagodaen ligger. Kjøringen var sinnsykt kul, spesielt de første timene da vi kjørte i skinnende sol og tørr asfalt.

Bildet under her så hadde vi en kjapp pause, å da begynte vi å høre torden – vi fikk ennå avgårde noen kilometer til før regnet kom.

De siste 3-4 milene gikk så i lett regn bortimot hele veien til Pokhara, rett å slett litt surt vær. Å så er det jo dem her smale veldig svingete veiene da, det går jo ikke akkurat noe fortere rundt svingene når det er vått og sleipt. Det er fine veier forsåvidt, det er bare det at man aldri vet hva som plutselig kan komme, det har vært diesel dammer og svære hull – å trafikk i feil felt som man unngår akkurat såvidt. Så det gikk stille og rolig innover til byen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.