Tung trafikk inn mot Kathmandu

Som nevnt så er kjøringen fra Pokhara via Gorkha og så inn til Kathmandu noe av det flotteste jeg har kjørt noen gang. Det var stort sett bare flotte veier som fulgte elven inn i Kathmandu dalen, med overaskende lite trafikk egentlig. Noe humper og grusflekker var det jo, men det kommer man uanstt ikke unna – det samme med noen småsteiner og større steiner etter et mini ras

De siste 2-3 milene inn til Kathmandu derimot, det var litt mer helvette. Her sto det bortimot stille, det er vanskelig å se på bildene men hele fjellsiden er bare full av biler og lastebiler som står å trøkker i kø..Steikende sol og eksos.

Her dro vel vi på sykkel opp kjappest,,,eller, jeg sier kjappest, det gikk trått. Man kommer rett å slett ikke forbi, ligger helt tett i tett å det er et under at jeg ikke traff eller ble truffet av noe – for her var det hver mann for seg selv.

På toppen av bakkene så begynner innkjøringen til selve Kathmandu. Man tror kanskje man skal inn på en svær hovedvei – men det går i smale bygater – igjen med masse masse trafikk og fullt av eksos..i skinnende sol, sikker 1000 grader.

Det ble litt diddling og daddling, noen forsvant i trafikken – så var dem plutselig tilbake. Skikkelig ulovlige u svinger ble tatt – tuta ble brukt hardt og de lille kartet på iphonen måtte til slutt frem. Etter en del frem og tilbake så kom vi oss ut til flyplassen (den internasjonale) å fikk tråklet oss inn til hotellet (Hyatt) derifra.. Vi ja, det var meg og Espen – Remi var borte borte, å vi var også sikkre på at bil gjengen var flere timer bak. Men neida – Jaswant, Per og Fred rullet inn 5 minutter etter oss, hvordan de har fått det til forstår jeg ikke, for jeg følte jeg kjørte som et svin.

Remi kom traskende inn time eller time halvannen på hotellet, etter å ha kost seg med litt solokjøring i det som nå er den absolutt verste bytrafikken jeg noen gang har sett. New Delhi var som å kjøre rundt en søndag i Lyngdal i forhold.. herre jemeni !

Sykkelen min, det der er en fighter vøtt. Den har gått som ei klokke hele turen – drukket en del olje da (alle sykklene gjorde det, vi fyllte hele tiden), det har visst noe med en topp pakning (?!) å gjøre..så i dag skal noen komme å bytte den,,eller ha på en liquid pakning eller jeg vetta faen. Jeg skal ikke kjøre den sykkelen mere uansett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.