Neste stopp Frankfurt

Da er vi igang, opp i grisotta for å rekke fly.

Nå går først turen til Frankfurt, der blir det snaue 8 timer venting før vi er på flyet videre til Haneda flyplass i Tokyo.
Frokostvin og baggis på OSL,

Japan next !

På lørdag blir det gjensyn med flyplasser og passkontroll igjen og så noen timer i metallboks før man lander i Tokyo !

Dem sier på internet at det er litt sånn småtricky med atm’r i Japan (7-11 kioskene er visstnok en bankers om man skal bruke utenlandske kort) Men vikke lande i Japan der engelsk kunnskapene er så som så uten cash ass.
                                         1000 Yen = ca 80 Nok,, da har vi vel til taxi jaffal.

Andre ting som skal være lurt før man stikker til Japan, er å handle tog pass. Det er visst slik at som utlending så får man fælt mye billigere togbilletter en de lokale. Jeg bestilte mine på japan-rail-pass.com .. 763 Euro for 3 stk – 1 ukes pass, dagen etter jeg bestilte dem så ble de levert på døren hjemme med FedEx. Sammen med billetter så fikk jeg stort kart med toglinjene tegnet inn – samt en sånn japan guide book sak.
Togpassene skal vi jo da primært bruke på denne Shinkansen saken, for lengre turer til Kyoto og Kobe etc. Så er det visst da et valg på enten å kjøpe Suica eller Pasmo kort for tbane og buss, det er bortimot det samme som plastkortene til Ruter i Oslo, men så kan de visst brukes til å kjøpe småting på automater, kaffe..aviser å sånn. Suica ser ut til å ha en pingvin som logo – så da blir det nok et slikt når man kommer frem.
Japanspesialisten.no fant jeg litt for sent, for hadde jeg vært innom den før så hadde jeg visst at Ghibli museumet er super poppis og at billettene forsvinner månedvis i forkant. Så akkurat det kan vi nok bare glemme å få med oss. Men… kult blirre !
 Japan er jo internett-land, så nå stiller jeg med bærbare 4G rutere, powerbank, GoPro, pc og alskens kabler. Så denne gangen så trur jeg det skal gå bedre å laste opp film og bilder en fra en båt midt på havet eller en motorsykkel langt oppe i fjellene. Stay tuned 🙂