Kobe og reise videre til Kyoto

Vi ankom Kobe 3 august litt utpå dagen etter noen timer på Shinkansen toget fra Tokyo, det gikk så det ulte nerrover. Fant hotellet vårt temmelig greit der nede også, drøye kilometeren fra togstasjonen å gå ned til Hotel 1-2-3 like ved Isogami park.

Der erre vøtt, strøkent 3 stjerners greie midt i byen.
Hotellet var helt flott det, om noe gammalt å slitt, men det lå jo såpass sentralt at det egentlig ikke var noe å si på det. De hadde sågar, ja – sågar, egen softismaskin i resepsjonen !
Foruten softismaskin (å den var kjekk asså, det er 1000 grader i skyggen her borte, det er sjukt varmt). Så var det mye bra shopping i Kobe, de hadde noen svære handlesenter som lå tildels under tak og innomhus som var trivlige å traske rundt i, masse resturanter arcades og de vanlige butikkene. eller vanlig å vanlig, det er jo snakk om spesialbutikker som kun selger spisepinner feks, så om du skal ha ditt eget helt spesille sett så kan du punge ut alt fra 100 lapen til 10.000 lappen. Så var det også såklart kimono butikker, å det var jo en ting som noen av oss hadde bestemt seg for å ha med hjem. Vi endte opp på en bruktbutikk, å scoret en strøken silke kimono for en relativt billig penge.
Maren på kimono fitting
Dette shopping området lå rett ut av togstasjoenen, vegg i vegg, Chome 5 (?) het vel blokka liksom, å det var nesten ingen stopp på aslkens utikker og resturanter, noen steder over 5 etager. det var ikke bare ræl, det var masse stilige japanske greier og veldige lite sånn turistbutikker. Det virket i det hele tatt som det er litt mindre turister i Kobe, for.. det er vel ikke så all verdens å reise hit for når man kan ta turen til Kyoto eller Osaka.. ? .. FEIL! ..:) .. For dem har jo Kobe biff, den eneste grunnen til at vi svir av tre dager på å komme oss ned hit i det hele tatt.
Kobe biff er en type av wagyu rasen, tajima rasen er visst det den heter. Kjøttet er jo da viden kjent for å være av ypperlig kvalitet, samt at det er dette kjøttet her man blir skrudd mest på på resturanter. Det har noe med å være et beskyttet varemerke eller ikke.. ameriaknerne er fæle til å jukse seg til at dem har kobe kjøtt feks. Men her hersekr det ingen tvil, her har dem definitivt kobe kjøtt og ikke noe kryss avla rariteter fra statene.

Bildet over der er ifra Ishida resturanten i Kobe, den vipper litt frem og tilbake men er nå ranket som nr2 Kobe biff resturant i byen. Den som er nr1 var en fransk sak – å det utgår jo med høye kneløft. Jeg har sitti å myst på dette stedet i noen måneder nå, å fikk heldigvis stotret fram nok gloser til at hotell duden fikk booka bord til alle tre på torsdagskvelden.

Litt starters å greier først da, det smakte jo utmerket bare det. Bildet rett over her mener vi fast bestemt er en kald miso supe, noe som isåfall er mye bedre en varm miso suppe.

Vi gikk da for selected supernice grade very good set menu. Som da i tillegg til alskens digge sideretter og sauser og desserter – kom med 3 stk 130gram kobe biff.

130 gram, hvorfor ikke bare kjøpe hver sin 250 gram ? – jeg vet jaggu ikke om alla-karten hadde så store stykker og om de hadde hatt det så begynner vi å prate seriøse penger. For dette ekke billig kan jeg fortelle.

Biffen ble stekt av kokken på platen forran oss å kunne egentlig bare spises slik den kom (medium-rå), men man fikk da også to forskjellige typer salt, litt pepper og en soya-senneps dipp som tilbehør. Jeg hade lest litt (nei,,alle) annemldelsene på tripadvisor fra før, å man synes kanskje folk tar litt hard i. Det var noen som hadde skrevet “dette har ødelagt biff for meg resten av livet” fekx, Men det var så digg – det er helt umulig å beskrive hvor digg den biffen var, å jeg ser nå ingen grunn til å spise noe annen biff en akkurt dette. Biff er da altså nå ødelagt for meg..pokker.. hurra.

Det var nå uansett en veldig kul og veldig japansk opplevelse, og det var verdt hver eneste krone. Å så er sikkert Kobe en kjempeflott by det, men det var nå i all hovedsak dette vi kom for da. Å nå erre gjort  jeg sitter å skriver dette på fredag fra Kyoto.

Men vi fikk trasket litt da å sett på hva som er hva og hvem som er hvem..

Maren koser seg på en gedigen boksjappe

Enda flere mangafigurer.. de er det forresten heller ikke lov til å ta bilde av..gjorde det allikavell.

Det vrimler av slike butikker, helt sjukt mye dukker

Frisør

Ferdigfrisert

Vi fant mere bra mat, dette bildet er fra en resturant der vi fikk vårt eget lille rom å sitte i. Veldig koslige greier, kjøpte mere sake også.

Nå er vi som sagt fremme i Kyoto, reiste fra Kobe i 3 tiden i dag, og skulle vel egentlig tatt no ekspress tog, men havnet på melkeruta som tok to timer i stede for 51 minutter. Her har vi da sjekket inn i en leilighet vi lånte via AirBnB, 4 roms sak midt i sentrum for 1000 kr natta – superbillig. Med tv og vaskemasin, soffa og masse plass. Så nå er det klesvask og et par øl før senga, å så satser vi på en dagstur til Hiroshima i morgen ifb med minnesmarkering av atombomben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.