Miraiken, Tokyo

Litt sen start i dag, vi var hjemme sent i går etter en liten traskerunde. Vi har jo også sjekket inn på vår nye leilighet. Mer om det senere ! 🙂

I dag er vi på “teknisk museum”, veldig fancy greier. Å så fikk vi kjørt monorail også, ned til havnen hvor dette området ligger.
Det er den faste utstillingen og så en spesial utstilling som nå er “Ninja, hvem var dem?”. En del er nok for litt mindre unger, men akkurat som teknisk museum så er det masse for de voksne også, det er blant annet en del robotarmen og show med den kjente roboten Asimo, det var stilige greier. 1300 yen for å komme inn, men skal man bare se og ikke inn i noen av spesial utstilling tingene, så er det bare å gå inn gratis.

Denne utstillingen var veldig forseggjort, det er små metallkuler osm representerer menneskeliv, gullkuler som representerer karbondioksyd – å så store orange baller som representerer katastrofer..vulkanutbrudd, sykdom, atomeksplosjon.etc. Hvordan dette da hang sammen, og det ene kunne påvirke det andre. Så var det 6 stk forskjellige vegger rundt dette som viste hvordan man kunne forebygge og komme ting i forkjøpet. Veldig flott lagt opp, å så hadde de en gjeng i blå vester som gikk rundt å forklarte folk hva dem så å sånn.

Jeg synes den store kloden de hadde hengende mellom 5 og 6 etg var noe av det flotteste i hele bygget. Den viste da et live bilde, eller bortimot live da, av jordkloden. Hele greia var bygget opp av flere mindre skjermer og det var en utrolig flott effekt der den hang. Den var også med i en presentasjon hver annen time, der de “spolte” tilbake i tid og viste annen info på den. Nesten verdt hele besøket å sitte å glane på den der.

Her hadde de også en modell som illustrerte hvorndan internett fungerer, med addresering og ruting å greier. Flott sak det der også, fire “pc”‘r som sendte meldinger til hverandre ved bruk av forskjellige kuler som representerte forskjellige delere av ip pakken.

Robotoen Asimo var ute å showet, den beveger seg veldig flott og kunne sparke ball og danse. Temmelig imponerende når den hinker bortover gulvet på ett ben.. da er det mye motorer og gir i sving gitt.

Se den kule kloden a,,, sinnsykt kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.