På vei til Kobe

Da er vi sjekket ut fra hotellet vårt i Tokyo og tatt fatt på turen ned til Kobe. Denne turen går med Shinkansen, dette superkjappe toget med sånn ande-nebb på lokomotivet.

Vi hadde jo fra før kjøpt slike pass som det gikk temmelig bra å veksle inn i billetter på Tokyo sentralstasjon. Minimalt med kø og bare ett lite skjema så fikk vi tilbake 3 stk pass med personlig info. Det er ikke mulig å bytte på dem her passa, de er knyttet til den enkelte person.

 Samme med selve toget, det er en del småinfo på engelsk å så har de masse folk som henger rundt å hjelper til med å vise vei å sånn. Men det var no avsindig med folk på den stasjonen og nesten ingen plass å sitte – fryktelig mye folk.

For å bruke dem her passene vi har fått på jernbanen så kan man ikke beep’e dem på maskinene, å de eneste klassiske billettene du får er om du går på ticket office å bestiller fast plass. Det gjorde vi forresten på Toget fra Tokyo til Shin Osaka siden det var nesten tre timer tur. Passene må du bare vise frem til vaktene som står ved alle portene inn og ut av jerbnane området – så vinker de deg bare gjennom.

Nå suser vi uansett nerrover mot Kobe, trudde det skulle være to timer tur, men det kan se ut som det tar tre timer. Vi får se. Ble også bedt om å bytte tog i shin Osaka, selv om dette toget går til Shin Kobe.. vi får se hvordan det skrider frem.

Fine togsett da, men så utrolig lave seter – det er nesten som å sitte litt på huk med knærne oppunder haka (ikke fullt så ille kansje).  🙂 .. Vi kommer til å bli i Kobe i to dag, da hovedsaklig for å spise Kobe biff – jeg har funnet god resturanten for dette og håper folka på hotellet kan hjelpe til med å booke bord. igjen,,vi får se hvordan det skrider frem også.

Nå har jeg også fått dette sim kortet til å spille. Kjøpte 4GB kort som jeg prøvde å sette i iPhonen, men da bestemte den seg for å pakke totalt sammen – så denne er nå helt død. Prøvde også micromaxen, men vakke sjangs. Men pc’n taklet det fint da – å det ser ut som jeg har 4G nesten hele veien til Kobe, bare å spare litt på megabytene å sånn så vi har til resten av turen. Vakke superdyrt da,  da, 4000 Yen (rett under 400 NOK). Ingen registrering eller aktivisering, bare manuelle APN settings å så rett på..  Huawai boksen min ser ikke ut til å ha manuelle apn settings muligheter, så det er litt kjipern, må se litt på det.

Neste stopp er da Shin Osaka, å så må vi finne tog videre til Kobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.