Taito området, dagstur

I dag ble det turens første tog-frie dag, forsåvidt ikke noe mål i seg selv, men det var greit å bare gå rundt å se på hva som, var hva. Leiligheten vår ligger jo rett ved Uggaburgunder ellernosånn, stoppen etter Ueno. Det er bare drøye kilometeren mellom stasjonene og mellom dem ligger Ueno Park.

Ueno Park inneholder flere ting, man har Ueno Zoo, Tokyoy Metropolitan Art Museum, Toshogu Shrine og National Museum of Nature and Science – samt mye mer. Parken i seg selv er også flott, i disse dager er det en del storskjermer og saker ifb med OL og så er det en del hyping av OL i Tokyo 2020.

Vi valge NAtur og vitenskapsmuseumet da, det var flere utstullinger både av teknisk art og masse ndyr og planter. Det var også en spesialutsilling om killer of the ocean ellerno, men den skippa vi. Det var veldig med folk og masse skrikende unger, så vi rømte etterhvert.

Vi fikk med oss en del da, blant annet en sånn 360 graders videoglobe sak. Man står på en gangbro midt inne i en stor kule å så er det video på alle kanter å så får man gjennomgang av hvordan universet ble til, big bang å hele denne greien. Jesus og Gud ble ikke nevnt med et eneste ord. Det var strengt foto forbud da, som alt som er kult.

 

Oppe i “dyreavdelingen” var det mye utstoppet og noen mindre benrester, fancy stuff .. men fælt mye folk asså 😀

Etterpå så gikk vi på jakt etter ting&tang i de små shopping gatene ved Ueno stasjonene, Dette området fungerte som en svartebørs plass for produkter rett etter krigen og har etter dette holdt seg som en plass der man blant annet får inn en del impoterte varer. Det er her japaneren går for å se på amerikanske varer og annet stash fra utlandet, blant annet så er det et stort marked under togstasjoene som selger “etnikse varer”, altså frokostblanding fra usa og brunost fra norge å sånn.

Vi hadde også lunsj her da, det er bra med sushi plasser her og jeg trur vi traff innertier med vårt besøk hos, ja.. jaggu, hva het det.. Det er den plassen osm er vis a vie Kappa Zusi som du finner på google maps. Det er den beste sushin jeg har spist til dags dato, sjukt namm.!

Man satt seg ned å så mekket kokken til ettervert som man bestilte. Et par kalde øl og en bråte med fersk sushi, blikke bedre en det Ta turen her !

 

Veldig namm sushi

 

 

Vi var også innom en bruktbutikk primært for klær, men jeg var også på koffert/bag jakt. Vi skal ha med oss litt sushi og stash hjem, så trenger litt mere plass.

Uansett så var dette også en kul plass da, brukte klær og sko, det aller meste i bortimot perfekt stand. Stedet heter Mode Off – Ueno, 4 etasjer med jakker sko og bukser.. + +

Se den baggen der, jeg har prikk lik bag hjemme som jeg kjøte i statene for en del år siden. Nå har jeg to stk 🙂 .. tipp topp stand, 300 norske kroner.

 

Maren koste seg fært og røk på en kimono til, men gull-bamse-skoene var desverre for store!

 

 

 

American Army surpluss store, stive priser men masse kult army tull

 

 

Stor softgun shop også, de solgte både brukt og nytt. Stedet var fullt av tyskere som koste seg fryktelig. De var helt i ekstase, så det er vel airsoft spillere på studie tur.

 

 

 

 

Kom oss innom en irsk pub også på vei bort til tog stasjoenen i Ueno, irsk pub er irsk pub, men dem har bra øl utvalg da. Very Mad Cow ølen er turens dyreste til nesten 4000 Yen, det var litt drøyt, men jeg har jo aldri smakt den før,..9,5% – smakte julekake

 

Bildet over og under er rett ved togstasjonen ved leiligheten vår. En bitteliten plass med plass til 5-6 personer utenfor. Masse småretter som kokken fikser til på kort tid og skikkelig trivelige folk som står i baren. Koslig sted som nesten er verdt hele turen i seg selv, 🙂

Vi hadde stekt ris, biff salat, sauterte maiskorn..highball drink, øl og noen avsindig gode hjemmelaget sangriaer. Nå som det var blitt litt sent også så var det perfekt å sitte utenfor å se på folk… helt perfekt !

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.